Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a efectuat astăzi o vizită de lucru pe DN 71 Bâldana – Târgoviște și pe DN 7 Bâldana – Titu, însoțit fiind de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, de primarul comunei Tărtășești, Cristian Tudorache, dar și de reprezentanții constructorilor. DN 71 Bâldana – Târgoviște este subiect sensibil pentru dâmbovițeni pentru că proiectul este așteptat de mai bine de 20 de ani. ,,Acum lucrările pentru modernizarea la 4 benzi au început în forță. Totodată, am verificat stadiul lucrărilor și pe DN 7 Bâldana – Titu pentru că și acest sector este modernizat în proporție de 80%. Subliniez încă o dată faptul că depunem toate eforturile pentru a avea drumuri moderne și nu pentru a demola case, așa cum apar tot felul de dezinformări. Mai exact, vom avea 4 benzi de la Bâldana la Târgoviște și 2 benzi până la Sinaia. Și o veste bună: după ultima discuție cu Ministerul Transporturilor, vom analiza și iniția proiectul de modernizare a sectorului Târgoviște – Pucioasa pe 4 benzi. Vă asigur că voi sprijini toate aceste proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere. Dâmbovițenii au așteptat suficient, acum e vremea drumurilor bune!’’, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan la conferința de presă de pe șantierul DN 71 Bâldana – Târgoviște.
Datele tehnice privind lucrările care au început pe primul lot din lărgirea la 4 benzi a DN 71 Bâldana Târgoviște au fost prezentate de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu. ,,Ne aflăm pe tronsonul Bâldana – Răcari, primii 5 km, unde există în momentul de față autorizație de construire și unde se lucrează la relocarea utilităților, deja pe partea dreaptă s-au terminat. În prima fază s-au făcut defrișările, iar o operațiune foarte importantă înainte de realizarea terasamentului este stabilizarea solului. Este un sol nisipos în zona Titu- Răcari, un sol bun pentru agricultură dar nu atât de bun pentru construcția unui drum modernizat. După ce se face terasamentul urmează lucrări în stânga și în dreapta pentru rețeaua pluvială, de evacuare a apelor pluviale. Se consolidează cu beton armat și va prelua toată apa din șanțuri. Șanțurile se reduc practic la această rețea de preluare a apelor pluviale realizată din beton armat care are rolul și asupra vibrațiilor din corpul drumului. O fundație nouă va reduce vibrațiile. Sperăm ca aceste lucrări să se termine într-un timp foarte scurt, în această primăvară, iar, la fel, autorizat este și podul de la kilometrul 6 din Răcari. Urmează în Ministerul Transporturilor să se emită autorizarea și pentru kilometrul 5 – 44, adică de la Răcari la Târgoviște, pentru că mai sunt câteva formalități ce țin de emiterea autorizațiilor. Dar sperăm noi ca într-o lună, maxim o lună jumătate, să vedem lucrări de realizare a terasamentului și în zona de la nord de Răcari. Acestea sunt elemente ce țin de lotul I’’, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.
Prezent la conferința de presă, reprezentatul turc al firmei de construcție a promis că și-au propus să finalizeze această investiție mai devreme decât termenul stabilit inițial.