Distribuie articolul

Consiliul Județean Dâmbovița nu va primi nimic la rectificarea bugetară pe care o pregătește Guvernul României, iar unitățile administrativ teritoriale din județ primesc praful de pe tobă, adică niște sume foarte mici față de ceea ce ar fi necesar! Președintele CJD, Corneliu Ștefan a anunțat, la  conferința de presă de  marți de la PSD Dâmbovița, că în cazul județului rectificarea va fi chiar pe minus, pentru că urmează ca instiuția să rămână și fără 3820 mii lei. Cel puțin așa prevede proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară a Guvernului Cîțu, care, potrivit președintelui CJD vine și cu o premieră pentru județ, pentru că este pentru prima dată când, la o rectificare bugetară, județul Dâmbovița nu primește niciun leu.

„De 3 zile avem pe site-ul Ministerului de Finanțe un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară. Constatăm cu stupoare, fără să folosim cuvinte mari, bătaia de joc a Guvernului Cîțu la adresa dâmbovițenilor și pot spune că nu are limite nici în ultimul ceas. Prin acest proiect, care se află în dezbatere publică, județul Dâmbovița nu că nu a primit niciun ban, din contră, avem o rectificare negativă de minus 3820 mii lei prin acest proiect aflat în dezbatere publică. În bani vechi înseamnă 38 de miliarde bani pe care îi vor lua din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița. Este pentru prima dată când la o rectificare bugetară județul Dâmbovița nu primește niciun leu.

Potrivit acestui proiect de rectificare bugetară, Consiliul Județean Dâmbovița nu va avea bani pentru investiții noi, nu vom avea bani pentru pregătirea documentației pentru viitoarele proiecte care le depunem anul viitor, pe viitoarele axe de finanțare pe bani europeni, și nu în ultimul rând, nu vom avea bani pentru alte cheltuieli curente. Tot în acest proiect de rectificare, pentru echilibrarea bugetelor locale, Consiliul Județean a primit zero lei, iar toate primăriile din județul Dâmbovița li s-a propus suma de 2.998.000 lei, aproximativ 3 milioane lei. La începutul anului, prin adresele pe care le-am înaintat Guvernului României și prin toate interpelările pe care le-au făcut parlamentarii PSD, pentru nevoile reale ale tuturor primăriilor dâmbovițene am cerut suma de 500 milioane lei.

Iar prin proiectul de buget ni s-a alocat, în martie, suma de 180 milioane lei. Iar prin acest proiect de rectificare avem propunerea din partea Guvernului României de 3 milioane lei. Mai avem patru luni și jumătate până la finalul anului, iar primăriile nu au primit nici măcar jumătate din cât au nevoie. Printr-un calcul simplu, Guvernul României ne arată că fiecare dâmbovițean va primi prin acest proiect de rectificare bugetară nici mai mult nici mai puțin de 5,9 lei. În concluzie, un dâmbovițean nu poate să cumpere nici măcar un litru de motorină, să nu mai vorbim că nu poate să cumpere un litru de motorină și să cumpere și o pâine.

În ultima lună am făcut 6 adrese direct către primul-ministru al României, către ministrul Dezvoltării, către ministrul de Finanțe, în ultimul timp fiind tot premierul României, și am inițiat și un proiect de hotărâre de Guvern… Vreau să-i întreb astăzi public pe parlamentarii puterii, pe care nu i-am văzut în ultimul timp nici măcar la întâlnirile pe care le-am organizat împreună cu primarii, să ne răspundă public la ce renunțăm în următoarea perioadă? Renunțăm la drumul care asigură accesul în stațiunea turistică de interes național Padina-Peștera?

Dacă dânșii doresc să renunțăm la acest drum, atunci mergem împreună și anunțăm și hotelierii și pe toți cei care își desfășoară activitatea în stațiunea turistică de interes național că nu vor avea acces în această stațiune în această iarnă. Îi întreb pe parlamentari puterii dacă renunțăm la lucrările pe celelalte drumuri județene? Și să meargă parlamentarii puterii în fiecare localitate și să le spună dâmbovițenilor că vom opri toate lucrările. Îi întreb pe parlamentarii puterii și, nu în ultimul rând, pe membrii Guvernului, și pe cei din PNL și pe cei din USR PLUS, dacă de la 1 octombrie închidem Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

Avem peste 1100 de angajați la Direcție, care se află în subordinea CJD, iar prin proiectul de buget aprobat în luna martie ni s-a alocat 90% din cheltuielile de funcționare. Îi întreb public astăzi, dacă de la 1 octombrie închidem această Direcție cu peste 1100 de angajați? Întreb parlamentarii puterii din județul Dâmbovița dacă renunțăm la trei proiecte importante pentru sănătatea dâmbovițenilor, pe care le-am promis și cu toate piedicile pe care vor să ni le pun cei din Guvernul României le voi duce la capăt.

Nu vom avea cofinanțări pentru următoarele proiecte: pentru extinderea UPU de la Spitalul Județean, pentru sediu nou de Ambulatoriu, pentru o secție nouă de Cardiologie și montarea unui angiograf. Îi întreb astăzi public dacă renunțăm la aceste proiecte pentru dâmbovițeni”, a declarat președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan la conferința de presă de la partid.

 

 

 

 


Distribuie articolul