Distribuie articolul

În dimineața zilei de 29 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Arad, la două persoane bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 2 telefoane mobile, 8 cartele SIM, 200 de euro, 400 de lei, înscrisuri cu numere de telefon și coduri specifice sistemului de plată Self Pay.

Ulterior, au fost puse în executare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Totodată, în baza probatoriului administrat, față de un bărbat de 51 de ani, din Arad, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 30 iulie, să fie prezentat Judecătoriei Târgoviște pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Din investigațiile efectuate a reieșit că două persoane, sub diferite forme ale participației, ar fi indus și menținut în eroare mai multe persoane vătămate prin faptul că s-ar fi prezentat în mod nereal a fi administratori/reprezentanți ai unor societăți comerciale.

De asemenea,ar fi determinat mai mulți angajați să retragă bani din casele de marcat, iar, ulterior, să îi depusă în aparatele Self Pay, prin intermediul unei aplicații.

Bonurile obținute ar fi fost remise persoanelor bănuite, acestea folosindu-le pentru alimentarea unor conturi de pariuri sportive sau pentru achiziționarea online a unor produse.

Prejudiciul cauzat nu a putut fi stabilit până la acest moment procesual, fiind identificate persoane vătămate din cel puțin 8 județe din țară și municipiul București.

Activitățile desfășurate au beneficiat de sprijinul Serviciului Operațiuni Speciale Dâmbovița și Arad, Brigăzii de Operațiuni Speciale Timișoara și Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Investigații Criminale Arad, precum și al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, în vederea administrării întregului probatoriu, precum și pentru dispunerea măsurilor prevăzute de lege.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Distribuie articolul