Documentațiile pentru primele două loturi ale celui mai mare proiect de infrastructură pentru apă și apă uzată, din județul Dâmbovița vor fi încărcate în Sistemul Informatic de Achiziții Publice (SICAP), începând cu data de 27 noiembrie 2020, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie licitate de firmele specializate în proiectarea și execuția unor lucrări de asemenea anvergură. Anunțul a fost făcut astăzi, 26 noiembrie 2020, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița (CATD) SA. La întâlnire au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan și directorul CATD, Adrian Dumitru.
Cele două contracte de lucrări de tip „proiectare și execuție” vizează realizarea de surse de apă, rezervoare, stații de clorinare, stații de pompare și aducțiuni. Primul contract (CL01), în valoare de peste 6 milioane Euro, vizează localitățile: Târgoviște, Aninoasa, Șotânga, Vulcana Băi, Dragomirești, Tătărani, Văcărești și Perșinari și prevede lucrări în Gospodăria de Apă Priseaca, stație nouă de pompare la Teiș, în incinta Stației de Pompare în Gospodăria de Apă Vulcana Băi, reabilitări foraj și Stație Pompare în Gospodăria de Apă Dragomirești Sud, Gospodăria de Apă Lazuri, reabilitare foraj și Gospodăria de Apă Gheboieni (Tătărani) și conducte de aducțiune.
În ceea ce privește cel de-al doilea contract de lucrări, în valoare de aproximativ 10 milioane Euro, localitățile beneficiare sunt: Titu, Conțești, Răcari, Lungulețu, Potlogi, Odobești, Ciocănești și Slobozia Moară. Contractul presupune lucrări de extindere și reabilitare front captare Titu – Braniștea; reabilitare gospodării de apă existene la Titu, Lungulețu, Conțești, Răcari, Colacu, Pitaru, Slobozia Moară, Produlești; construcția unei noi gospodării de apă la Ciocănești și conducte de aducțiune.
„Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar astăzi este un moment istoric pentru județul Dâmbovița, în care conducerea Companiei de Apă din Municipiul Târgoviște lansează caietele de sarcini pentru primele două loturi, pentru execuția acestor lucrări. Este un moment important, pe care dâmbovițenii îl așteaptă, este un moment important în care atât eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, cât și primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, și nu în ultimul rând, conducerea Companiei de Apă, am avut un singur obiectiv, acela de a demara acest proiect, de a debloca anumite probleme (…). Vreau să felicit conducerea Companiei de Apă, pentru cum a gestionat această perioadă grea privind acest proiect și vreau să o asigur că voi fi alături de dumnealor și de toți angajații, pentru a demara lucrările și bineînțeles, pentru a le finaliza”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.
Un punct de vedere relevant pe acest subiect a avut și primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.„Marcăm astăzi, practic, debutul ultimei etape, la ceea ce înseamnă faza de scoatere la licitație publică, inclusiv a contractului de execuție, pentru două secțiuni importante din acest proiect, în valoare de aproximativ 15 milioane de Euro. Este un proiect foarte important pentru județul nostru, foarte important pentru comunitățile locale, un proiect de natură să schimbe într-o măsură importantă ceea ce înseamnă confortul în multe unități administrativ – teritoriale în contextul în care, după implementarea cu succes a acestui proiect, avem rezolvată într-o proporție importantă problema apei, canalizării în județul Dâmbovița, pe un proiect cu o valoare fără precedent”, a punctat Cristian Stan.
Prin „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, în județul Dâmbovița în perioada 2014 – 2020″, Consiliul Județean Dâmbovița, alături de alte 51 de unități administrativ-teritoriale, va beneficia de lucrări de reabilitare, extindere și înființare rețele de alimentare cu apă și canalizare. Investiția, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), are o valoare totală de 27.617.334,65 lei.