Despre alocările bugetare infime făcute județului Dâmbovița de către Guvernul Cîțu, în urmă cu două zile, a vorbit și deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban… Parlamentarul social democrat a ținut să sublinieze că suma primită, de exemplu, de Consiliul Județean Dâmbovița este atât nesemnificativă încât aceasta nu ar ajunge nici măcar pentru plata utilităților, pe două luni, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Toate acestea se întâmplă acum în condițiile în care managerii de spitale sunt disperați că nu au bani să-și achite aceste facturi. Mai spune Carmen Holban că ,,incompetența guvernului Cîțu se vede, din păcate, în numărul cazurilor de infectare din rândul profesorilor și al angajaților din sistemul educațional’’.
,,Consiliul Județean Dâmbovița, sub tutela căruia funcționează Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, a primit puțin peste 1 milion de lei. Știți la cât este estimată factura la utilități a celei mai importante instituții medicale dâmbovițene? Cel puțin 700.000 de lei lunar. Un simplu calcul arată că, de luna aceasta și până la sfârșitul anului, Spitalul Județean are nevoie de 2.100.000 de lei. Primele 3 luni ale anului viitor mai înseamnă, cel puțin, alte 3.000.000 de lei. Declarațiile patetice ale lui Florin Vasile Cîțu, potrivit cărora nu înțelege de ce a fost demis de Parlament, ne arată că, într-adevăr, acest om trăiește pe altă lume. Îl puteți întreba pe domnul primar al municipiului Moreni dacă sunt solicitări ale Spitalului Municipal din Moreni pentru banii necesari plății facturilor la gaze și electricitate. Managerii de spitale sunt disperați că nu au bani să achite aceste facturi. Ce vor face bolnavii internați în spitale? Cum se vor încălzi aceștia? Frizează ridicolul Florin Vasile Cîțu.
Incompetența acestuia și a guvernului său se vede, din păcate, în numărul cazurilor de infectare din rândul profesorilor și al angajaților din sistemul educațional. Atât de incapabili sunt încât și-au bătut joc de o decizie benefică pentru sistemul de învățământ. Pentru că sunt total nepregătiți din punct de vedere profesional, Cîțu, ministrul Educației, și ministrul Sănătății nu au asigurat condiții pentru testarea săptămânală a tuturor elevilor și profesorilor, ceea ce a făcut ca peste 100.000 de elevi să treacă la școala online în ultima săptămână. În acest timp, numărul cazurilor de infectare în rândul profesorilor și al angajaților a crescut cu 63%. Din nefericire, asistăm la o dramă națională de proporții. Eșecul tandemului Iohannis/Cîțu în combaterea pandemiei este fără egal. Nu mai sunt medicamente, spitalele rămân fără oxigen, nu se mai poate asigura nimic din ceea ce ar fi necesar în fața valului 4 de pandemie în care ne aflăm. Cîțu se întreabă, senin, de ce a fost demis! România a depășit pragul de 300 de decese și de 15.000 de cazuri noi pe zi, iar el se întreabă de ce a fost demis. În urmă cu trei-patru luni, Cîțu și Iohannis mințeau fără să clipească, dând asigurări că s-au luat toate măsurile pentru valul 4, ba chiar că am învins pandemia.
Nu au testat, nu au vaccinat, nu au asigurat paturi noi la ATI, nu au asigurat bani pentru achiziționarea medicamentelor necesare şi nici măcar pentru medicamentele care erau disponibile în România. Remedesivirul lipsește din multe spitale. Din fericire, în Spitalul Județean Tîrgoviște se mai găsesc 30 de flacoane din acest medicament. Sunt soluții pentru dezastrul provocat de incompetența guvernelor girate de Iohannis. Trebuie doar voință! Dar Cîțu nu are nimic în comun românii. Nu are niciun pic de empatie, nu simte nimic pentru oamenii în folosul cărora ar fi trebuit să guverneze. Cel mai elocvent exemplu este recenta măsură a interzicerii internărilor bolnavilor cronici în spitale. Anul trecut, 6000 de români, neinfectați cu COVID, au murit în fiecare lună, în intervalul octombrie-decembrie, din cauza aceleiași măsuri. Bolnavii de COVID au nevoie de soluții, dar nu cu prețul sacrificării bolnavilor cronici! Casa Națională pentru Asigurări de Sănătate a dezvăluit un record tragic: 88% dintre bolnavii de cancer, înregistrați în 2019, au murit în 2020, din cauza închiderii spitalelor decisă de guvernarea PNL. Iar Cîțu se întreabă de ce a fost demis”, a punctat deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.