Vicepreședintele PNL Dâmbovița, președinte al PNL Târgoviște și consilier local în cadrul CLM Târgoviște, Aurelian Cotinescu îi atenționează pe agenții economici din județul Dâmbovița că ADI – Management Integrat al Deșeurilor Dâmbovița încearcă să ,,ascundă gunoiul sub preș”, punând presiune pe umerii firmelor private! Liderul liberal a declarat, în cadrul unei recente conferințe de presă, că se încearcă acoperirea unei găuri mai vechi ,,de câteva milioane de lei’’ cu noile tarife pe care trebuie să le suportă cele 20.000 de firme din Dâmbovița.
,,Costurile pentru colectarea gunoiului sunt enorme: -magazin mediul rural-1.600-6.000 lei/ ANUAL, în funcție de numărul de angajați; -o firmă cu 10-20 de angajați- 18.000-24.000 lei/ ANUAL, în funcție de domeniul de activitate; -o companie cu 500 de angajați -240.000 lei/ ANUAL. Companiile de stat vor plăti de 4 ori mai puțin decât firmele private, la același număr de angajați.
În zonele civilizate, “Plătești cât gunoi produci”, în Dâmbovița se aplică regula “toți suntem egali, dar unii sunt mai egali decât alții”. Trebuie să le spunem firmelor din Dâmbovița, firmelor private, că din păcate, li se pregătește o mare nedreptate în privința costurilor pentru colectarea gunoiului. În orice societate normală, plătești pentru cât gunoi produci și arunci. La noi în Dâmbovița, ADI Management Integrat al Deșeurilor a pus problema altfel… Cum acoperim o gaură veche de două-trei milioane? Răspunsul lor a fost unul simplu. Împărțim această sumă la cele 20.000 de firme din județul Dâmbovița.
Ne-am uitat și noi pe grila propusă pentru agenții economici. Un magazin din mediul rural va plăti între 1.600 de lei și 6.000 de lei în funcție de numărul de angajați. Cred că multe magazine se vor închide. O firmă cu 10-20 de angajați va plăti între 18.000 de lei și 24.000 de lei, în funcție de tipul de activitate. Este enorm. O companie cu 500 de angajați, și nu avem multe astfel de companii în județul Dâmbovița, cred că sunt 10-12 companii, vor plăti 240.000 de lei, ceea iar este enorm. Pe de altă parte, Spitalul Județean, care se află în subordinea Consiliului Județean, cu 2.200 de angajați și sute de pacienți, va plăti 60.000 de lei.
Companiile de stat vor plăti de patru ori mai puțin decât firmele private la același număr de angajați, ceea ce este o inechitate totală. Toate acestea duc la un singur lucru, discriminarea mediului privat, pe de altă parte, alungarea investitorilor care vor să vin să creeze locuri de muncă în Dâmbovița. Tarifele propuse sunt de trei ori mai mari decât la București și cerem public ADI Management Integrat al Deșeurilor și Consiliului Județean să reanalizeze această listă de taxare și să fie un partener loial față de mediul de afaceri dâmbovițean’’, a declarat vicepreședintele PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu la conferința de presă de la partid.