Distribuie articolul

Gala performanței în educație, eveniment organizat de Primăria Municipiul Târgoviște, a ajuns astăzi la cea de-a VIII- a ediție! Profesorii  și elevii cu rezultate deosebite din municipiul Târgoviște sunt premiați în fiecare an de autoritatea locală în cadrul acestui eveniment devenit deja o tradiție frumoasă a orașului. Și în acest an elevii și profesorii de la școlile și liceele din oraș care au obținut rezultate foarte bune la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, dar și la concursurile și competițiile sportive la care au participat, au fost protagoniștii Galei performanței în educație. Gazda evenimentului a fost Cinematograful Independența din Târgoviște, unde au urcat pe scenă 358  de elevi, profesori și antrenori care au fost răsplătiți cu diplome, flori și premii în bani. În acest an fost acordate diplome pentru 114 locuri I, 101 locuri II, 116 locuri III,  91 Mențiuni (loc 4) și 36 Premii speciale. La eveniment au participat primarul municipiului Târgoviște, Daniel  Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, secretarul municipiului, Chiru Cristea Cătălin,  prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, Inspectorul Școlar General, Adrian Tudose, rectorul Universității „Valahia”, Corneliu Sălișteanu, directorii instituțiilor din subordinea administrației locale, profesori,  elevi. De partea artistică a Galei performanței în educația târgovișteană s-a ocupat artistul și tenorul Vlad Miriță.

„Gala Performanței în educația târgovișteană este un eveniment care a devenit deja tradiție, prin care comunitatea târgovișteană își exprimă recunoștința și prețuirea pentru cei care ne fac mândri că suntem târgovișteni. Astăzi sărbătorim excelența, sărbătorim copiii, dascălii și părinții care, prin activitatea lor, au reușit să facă din educație o activitate de excelență. Performanța în educație înseamnă să-ți stabilești niște obiective, să-ți dorești să fii cel mai bun. De asemenea, înseamnă să fii dispus să faci eforturi. Aici este și secretul: nimic în viață nu se obține fără muncă. Dincolo de rezultate, Gala Performanței înseamnă și aprecierea eforturilor celor care au obținut aceste rezultate.”, a transmis primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.

„Performanța, așa cum cred că știți foarte bine toți cei ce sunteți aici, nu este ușor de obținut. Înseamnă foarte multă muncă, înseamnă foarte mult efort, înseamnă chiar sacrificii, și mai ales în societatea zilelor noastre în care, dragi tineri, sunt foarte multe provocări, voi ați ales să excelați. Ați ales să studiați, ați ales să performați în sport, în muzică, în dans, iar acesta este un lucru important pentru dumneavoastră, înseamnă faptul că vă asigurați un viitor foarte bun. Am spus întotdeauna că investiția în educație înseamnă de fapt investiție în comunitățile noastre, în viitorul țării noastre.”, a declarat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

„Vreau să vă felicit pe toți, elevi, dascăli, părinți. Știu că pentru a obține rezultatele pe care le-ați obținut, fie că este vorba despre știință, despre sport sau despre artă, ați muncit. În același timp, felicit conducerea Primăriei Târgoviște că ne-a obișnuit să răsplătească acest efort pe care îl faceți și pe care îl vor face și colegii voștri în anii ce urmează. Este un lucru nemaipomenit de frumos atunci când munca este și răsplătită, când recompensa vine alături de recunoaștere și vine alături de respect și de prețuire.”, a transmis rectorul UVT, Corneliu Sălișteanu.

„O nouă Gală a Performanței în Educație, un eveniment deosebit de recunoaștere și valorizare a elevilor și a profesorilor care au obținut rezultate excepționale la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale în anul școlar 2023 – 2024, promovând astfel performanța școlilor târgoviștene. Vreau să felicit și eu elevii pentru aceste rezultate deosebite. De asemenea, felicit cadrele didactice, mentorii lor, care, de-a lungul anilor, le-au fost alături, i-au îndrumat, astfel încât talentul, însoțit de o muncă neobosită, să aducă pe această scenă a performanței acești minunați elevi. Vreau să felicit și conducerea Primăriei Târgoviște că a făcut o tradiție din a premia educația.”, a declarat inspectorul școlar general, Adriana Tudose.


Distribuie articolul