Distribuie articolul

Partidul Social Democrat a găzduit sâmbătă, 6 iulie 2024, la București, la Palatul Parlamentului, reuniunea Internaționalei Socialiste, secțiunea Europa. Președintele Consiliului de Miniștri din Spania, Pedro Sanchez, președintele Internaționalei Socialiste a fost prezent la această reuniune a partidelor social democrate din Europa din cadrul Internaționalei Socialiste (IS). Senatorul PSD Dâmbovița, Titus Corlățean, președintele Comisiei de politică externă din Senatul României a participat alături de președintele Marcel Ciolacu și lideri naționali ai PSD România la această întâlnire deosebit de importantă. Reuniunea noului Comitet Europa al IS a fost condusă de senatorul Titus Corlățean, alături de Chantal Kambiwa, coordonatorul general al Internaționalei Socialiste.

,,Liderii europeni ai Internaționalei Socialiste la București. Am participat la Palatul Parlamentului, alături de Președintele Marcel Ciolacu și lideri naționali ai PSD România, la reuniunea liderilor europeni din Internaționala Socialistă. Pedro Sanchez, premierul Socialist al Spaniei și lider al Internaționalei Socialiste a fost prezent, cu un mesaj puternic de susținere, alături de ceilalți lideri social-democrați europeni, pentru PSD, în perspectiva competițiilor electorale prezidențiale și parlamentare care urmează în România

Am discutat direct cu Pedro Sanchez cât de important este să fie finalizate rapid negocierile între guvernele social-democrate român și spaniol pentru recunoașterea dublei cetățenii românești și spaniole pentru comunitatea românească de peste un milion de oameni din Spania! Românii care trăiesc în această țară NU vor mai fi obligați să renunțe la cetățenia română, dacă vor, în același timp, să dobândească și cetățenia spaniolă! Acest lucru va fi realizat de cele două guverne social-democrate până la sfârșitul acestui an!

Am avut onoarea să conduc, alături de Chantal Kambiwa, coordonatorul general al Internaționalei Socialiste, reuniunea noului Comitet Europa al IS, înființat astăzi la București. Discuții foarte bune și o Declarație de la București adoptată cu această ocazie pentru susținerea extinderii UE cu statele din Balcani și respectiv Ucraina și Republica Moldova!

P.S. Încă o precizare. La reuniunea organizată de PSD și IS la București au stat la aceeași masa și lideri greci ai PASOK și respectiv turci ai CHP, și lideri social-democrați sârbi și respectiv din Albania și Kosovo. Lucrul ăsta spune multe despre capacitatea noastră de a genera dialog, cooperare și înțelegere între actori politici și națiuni cu relații adesea dificile din Balcani…’’, a transmis senatorul PSD Dâmbovița, Titus Corlățean, președintele Comisiei de politică externă din Senatul României.


Distribuie articolul