Distribuie articolul

Lucrările de reabilitare de la Școala Gimnazială „Radu cel Mare” din Târgoviște se apropie de final, termenul limită fiind a doua parte a lunii august! Unitatea de învățământ face obiectul unui proiect în valoare de aproximativ 11.000.000 lei… Totodată, în cadrul unei investiții separate, va fi amenajată și curtea școlii, inclusiv prin construirea unui teren de sport multifuncțional, cu suprafață sintetică!

,,Întreg imobilul este termoizolat, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, etc. În același timp, toate clasele vor beneficia de dotări moderne constând în mobilier, materiale didactice sau echipamente digitale! Așadar, peste 14.000.000 lei, bani nerambursabili, investiți de către Primăria Târgoviște în cea mai importantă unitate de învățământ din microraionul nr. 4! În general, toate lucrările de anvelopare termică și de instalații vor fi realizate la o unitate de învățământ care nu a beneficiat niciodată de lucrări importante.

În afara acestui proiect, care este finanțat prin PNRR, mai avem un proiect finanțat de la bugetul de stat, de aproximativ 5 milioane de lei, pentru refacerea bazei sportive și a împrejmuirii de la Școala „Radu cel Mare”. Astfel, întreaga unitate de învățământ va fi schimbată radical. Până la începutul anului școlar, vom finaliza proiectul la care lucrăm în acest moment, urmând ca la baza sportivă să se poată interveni chiar și atunci când procesul de învățământ este reluat. Estimăm ca la finalul lunii august această unitate de învățământ să fie finalizată, iar elevii să-și reia cursurile din luna septembrie într-o școală nouă, dotată printr-un alt proiect care a vizat modernizarea tuturor unităților de învățământ din Târgoviște’’, a declarat astăzi primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.


Distribuie articolul