Distribuie articolul

Primarii social democrați  care au câștigat alegerile locale din 9 iunie 2024 au fost prezenți astăzi la conferința de presă de la PSD Dâmbovița, prima de după acest scrutin electoral, alături de  conducerea partidului formată din  Corneliu Ștefan- președinte, senator Titus Corlățean – prim vicepreședinte, Cristian Stan – secretar general, deputat Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița, Luciana Cristea, președinta OFSD Târgoviște. Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan a prezentat echipa câștigătoare a alegerilor din județ, dar și de la nivel național, pentru că Dâmbovița se află pe un onorant loc II în țară, după Organizația PSD Olt. De asemenea, Corneliu Ștefan a mulțumit dâmbovițenilor pentru încrederea acordată, pentru că  Partidul Social Democrat a câștigat în 65 de localități, având 65 de primari din partea PSD. Partidul Național Liberal are 20 de primari, AUR a câștigat într-o localitate, Alianța Dreapta Unită într-o localitate, dar sunt și 2 primari independenți.

„Așa arată o echipă câștigătoare! Vreau să mulțumesc tuturor dâmbovițenilor, tuturor colegilor, vreau să mulțumesc tuturor pentru scorul pe care l-am avut, cel mai mare scor al unui partid politic din istoria județului Dâmbovița. Este foarte clar pentru toată lumea, este o victorie categorică, o victorie a dâmbovițenilor, o victorie la care au muncit absolut toți colegii noștri din Organizația PSD Dâmbovița. Am stat de vorbă cu toți dâmbovițenii, în fiecare localitate, în fiecare casă, le-am spus ce am făcut și ce avem de făcut pentru toate comunitățile locale. Pentru prima dată în istoria județului Dâmbovița a fost ales un președinte al Consiliului Județean de două ori la rând pe vot uninominal, pentru prima dată în istoria județului Dâmbovița un partid politic a avut un scor de aproape 60% la votul politic. Am avut o victorie categorică pe 9 iunie în județul Dâmbovița.  Legat de rezultatele alegerilor din 9 iunie, Partidul Social Democrat a câștigat în 65 de localități, avem 65 de primari din partea PSD, Partidul Național Liberal are 20 de primari, AUR a câștigat într-o localitate, Alianța Dreapta Unită într-o localitate și 2 primari independenți.  La nivelul Consiliului Județean Dâmbovița am avut 134.240 de voturi, mai avem câteva secții care nu s-au închis nici la această oră, avem cu aproape 31.000 de voturi peste scorul din 2020. Ca procent, 58,98%, vedem dacă va rămâne așa până se vor închide toate secțiile de votare. Avem aproape 60%, încă o dată vreau să mulțumesc tuturor dâmbovițenilor pentru acest scor pe care l-am obținut.

La nivelul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița avem 134.525 de voturi, 34.000 de voturi în plus față de 2020. Legat de alegerile europarlamentare, Alianța PSD- PNL a avut 64.09% în județul Dâmbovița. Dacă facem o comparație cu scorul obținut de PSD, de aproape 60%, este foarte clar, prima concluzie, colegii noștri din alianță, în coșul general, au venit cu mai nimic față de ceea ce a obținut PSD. Vreau să mulțumesc încă o dată dâmbovițenilor și colegilor mei din fiecare localitate pentru că au muncit și pentru alegerile europarlamentare. Scorul obținut la europarlamentare este datorat Partidului Social Democrat Dâmbovița.  La nivelul CJD o să obținem cu 30% în plus la număr de mandate față de 2020. Eu cred că PSD o să obțină 22 de mandate, PNL 9 mandate, AUR 3 mandate. Cam acesta va fi scorul final, după ce se va termina numărătoarea și vom vedea și distribuția pe număr de mandate și redistribuirea mandatelor care nu au fost validate de către partidele care nu au îndeplinit pragul la nivelul Consiliului Județean.  Mulțumesc tuturor colegilor, primarilor care sunt astăzi aici, celor de acasă, vreau să mulțumesc și celor care s-au bătut în localitățile unde nu am câștigat. Avem echipe frumoase, echipe puternice în toate cele 89 de localități. Munca noastră a început de ieri în fiecare localitate locală. 9 iunie a fost doar o victorie de etapă pentru că de ieri în toate localitățile din județul Dâmbovița continuă proiectele de la nivelul unităților administrativ teritoriale, la nivelul județului Dâmbovița și vom continua proiectele de anvergură din județ.”, a transmis președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, care a obținut un scor istoric, de peste 80%, a mulțumit târgoviștenilor pentru votul acordat cărora le promite că va continua parcursul deosebit de dezvoltare a orașului.  „Campioni suntem cu toții! Vreau să mulțumesc, în primul rând, târgoviștenilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Este o încredere fără precedent, dacă ne raportăm atât la scorul obținut pentru funcția de primar, 80,23%, scor care la nivelul unui municipiu reședință de județ este mai rar întâlnit. La aceste alegeri este cel mai mare scor din România și sunt mândru că în această ECHIPĂ am reușit să ne bucurăm de o încredere atât de importantă din partea oamenilor. De asemenea, pe scorul politic discutăm de undeva la 64%- 65% pe Consiliul Local, ceea ce înseamnă din nou un procent foarte mare, mai ales că lucrul acesta vine după două mandate complete. Asta înseamnă că oamenii au votat în cunoștință de cauză și au votat performanța administrativă și politică pe care am realizat-o. Ca și structură politică a Consiliului Local, PSD are 14 mandate de consilier local, PNL are 3 mandate, ADU are 2 mandate, AUR are 2 mandate.

Asta înseamnă că este o majoritate de două treimi a Partidului Social Democrat în Consiliul Local Municipal Târgoviște și sunt întrunite toate condițiile pentru a continua parcursul deosebit pe care l-am avut, pentru că, așa cum am spus și în conferința de presă dinainte de alegeri, fără un Consiliu Local un primar nu poate să facă mare lucru.  Vreau să mulțumesc și eu colegilor din ECHIPĂ pentru sprijinul pe care mi l-au acordat. Este o onoare și o responsabilitate deosebită pentru noi acest nivel nemaiîntâlnit de încredere, dar în același timp suntem conștienți că sunt așteptări foarte mari și vom face, ca și până acum, tot ceea ce depinde de noi pentru a ne ridica la înălțimea acestor așteptări.  De asemenea, vreau să-i mulțumesc în mod special domnului președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, pentru parteneriatul deosebit pe care-l avem, aceasta fiind și una dintre explicațiile unui parcurs politic și electoral absolut deosebit. Nu vreau să spun cuvinte mari, dar trăim o satisfacție profesională, până la urmă, deosebită văzând acest nivel de încredere ca fiind o apreciere a activității noastre. După aproape 10 ani de mandat e clar că oamenii au votat în cunoștință de cauză.”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul Târgoviștei.

Senatorul Titus Corlățean, prim vicepreședintele PSD Dâmbovița, președintele Comisiei  de politică externă din Senatul României a caracterizat momentul ca fiind unul cu totul special, un moment de bilanț și de mare satisfacție pentru social democrații dâmbovițeni. ,,Acum 2 luni și ulterior acum o lună și câteva zile, la momentul depunerii dosarului pentru un nou mandat de președinte al CJD al lui Corneliu Ștefan mi-am îngăduit să fac o afirmație și anume că ,,PSD Dâmbovița va obține un scor istoric la aceste alegeri locale’’. Nu a fost nici o chestiune de aroganță. Nu a fost, în termeni creștini, nici măcar un mesaj profetic, a fost o chestiune strict obiectivă bazată pe o evaluare obiectivă a performanțelor politice și administrative ale echipei PSD Dâmbovița. Și am spus la acel moment că cetățenii vor aprecia în Dâmbovița performanța politică și administrativă și rezultatul va fi un scor istoric. Astăzi suntem într-adevăr în fața unui scor istoric pe care PSD, prin aleșii săi locali, îl realizează. Pentru mine personal este o satisfacție, pentru că noi parlamentarii am făcut parte din această echipă, am susținut cu tot ceea ce am avut ca energie, ca inteligență politică, spun eu,  și ca mesaje de susținere o echipă realmente foarte frumoasă și performantă a aleșilor locali.

Suntem într-un scor istoric și trebuie să știți pentru că se fac diferitele ierarhii, chiar dacă încă mai sunt date de procesat, suntem în clipa de față la nivelul scorului politic la nivel național, aproape la egalitate cu locul I, care este Oltul, din raportările pe care le avem de la Kiseleff, suntem la 0,5% . La Consiliul Județean, votul politic obținut de echipa condusă de Corneliu Ștefan a obținut aproape 60%, suntem numărul 2 în România. Vă aduc aminte că ne-am propus să creștem în ierarhia națională, anterior am fost locurile 3-4. E un scor istoric. Președintele, în mod firesc, Corneliu Ștefan a obținut un scor mai înalt decât votul politic la CJD  și acesta, vă reamintesc, înainte de redistribuire. Vor fi procente care vor crește scorul politic al PSD Dâmbovița în Consiliul Județean. E un scor istoric absolut meritat prin performanța realizată. La nivelul reședinței de județ, Dâmbovița, Târgoviște, PSD – Dâmbovița Târgoviște, prin primarul Cristian Stan și echipa sa frumoasă, este campionul României. Cu 80% suntem pe locul I la nivelul tuturor partidelor politice din România la municipii reședință de județ, la capitale de județ.

E adevărat mai există un scor de 82% la un oraș, Hunedoara, care nu este capitală de județ. Deci  iată că performanța a fost recunoscută de cetățeni. Pentru noi este o mare satisfacție pentru că este o muncă de 4 ani, laborioasă, cu multă energie, cu proiecte, cu fonduri europene, care a dat rezultate și oamenii au apreciat acest lucru. Sunt mulți povestitori în România, sunt mulți povestitori … și pe la Dâmbovița… Îi felicit pe toți colegii, pe președinte, pe primar, pe toți colegii care au câștigat aceste alegeri pentru că da este o performanță istorică, dar atenție absolut meritată pentru că a fi conducător de unitate administrativ teritorială înseamnă leadership politic cu performanță administrativă, nu tehnic, strict tehnic, este conducere politică și cu știință în administrație, iar jocul în echipă a făcut diferența. Mulțumim cetățenilor din Dâmbovița…’’, a transmis prim-vicepreședintele PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean.


Distribuie articolul