Distribuie articolul

După incidentul nefericit din această seară de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște în urma căruia un tânăr de 22 de ani a decedat după ce s-a aruncat de la etajul 1 al unității medicale, dr. Diana Bonto, purtătorul de cuvânt al SJUT a venit cu lămuriri suplimentare legate de starea de sănătate a tânărului, care a fost redirecționat la Târgoviște de la Centrul de Primiri Urgențe Găești.

,,Pacient în vârstă de 22 de ani se internează în data de 10.05.2024, la ora 24.32, prin redirecționare de la CPU Găești pentru traumatism cranio – facial prin autoagresiune. Examinarea computer tomografică, în baza protocolului de traumă, a evidențiat doar hematoame epicraniene. Astfel pacientul a fost internat în Secția chirurgie generală pentru tratamentul de specialitate al plăgilor. Pe parcursul spitalizării și chiar din momentul prezentării la Camera de Gardă a manifestat fenomene psihotice care au fost tratate cu medicație specifică, cu evoluție favorabilă.

La ora 16.50, în timpul programului de vizită, în prezența familiei, pacientul se aruncă pe geam din salonul Secției de Chirurgie Generală, de la etajul 1. Este găsit inconștient în curtea interioară a spitalului cu traumatism cranio cerebral grav, cu respirații agonice. Se practică de urgență respirație oro-traheală și ventilație mecanică pe balon Ruben, se transportă la UPU pe targă de transport unde peste 20 de minute se inițiază de urgență manevre de resuscitare mecanice și farmacologice, conform protocolului național, fără reluarea activității cardiace spontane. Astfel se declară decesul în data de 10.05.2024, la ora 18.30,, a declarat  dr. Diana Bonto, purtătorul de cuvânt al SJUT.


Distribuie articolul