Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga îi invită pe profesori, părinți, instituții ale statului, psihologi și medici… la dezbaterea pe tema consumul de droguri și a prevenirii acestuia!

0
77

Dezbatere pe tema consumului de droguri și a prevenirii acestuia inițiată de deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga! Evenimentul, la care sunt invitați să participe profesori, părinți, instituții ale statului, psihologi și medici, va avea loc  pe data de 15 februarie, de la ora 17.00, în incinta CT Coffee, pe strada Revoluției, nr. 4, în municipiul Târgoviște. Conștient fiind de faptul că politicienii fac prea puțin în acest sens, iar legile sunt prea permisive, parlamentarul dâmbovițean încearcă ,,să găsesc soluții, nu vinovați’’.

,,Consumul de droguri nu mai este azi o excepție ci un fenomen care ne afectează din ce în ce mai des. Statisticile spun de altfel că, în 2023, numărul cazurilor de consum de stupefiante s-a triplat. În același timp, a scăzut din păcate și vârsta la care copiii iau contact cu drogurile: începând de la numai 11 ani.

Noi, politicienii, facem prea puțin în acest sens. Schimbăm prea greu legislația, în condițiile în care legile sunt prea permisive. Așa se face că, din păcate, trebuie să ne confruntăm inițial cu tragedii pentru ca discuțiile despre legi înăsprite să pornească. Avem de asemenea prea puțini polițiști versus indivizii care se ocupă cu traficul de droguri și-n tot acest timp, drogurile continuă să răpească vieți. Mor copiii, mor tinerii, mor părinți consumatori de droguri. De foarte multe ori în tăcere, în întuneric, departe de relatări.

Dacă ar fi să căutăm vinovați, aș spune că vina este a noastră, a tuturor; a societății. Eu însă aș vrea să găsesc soluții, nu vinovați.

În acest context, invit toate părțile interesate de acest subiect: profesori, părinți, instituții ale statului, psihologi și medici, la dezbaterea pe tema consumul de droguri și a prevenirii acestuia, pe 15 februarie, de la ora 17.00, în incinta CT Coffee, pe strada Revoluției, nr.4, în Târgoviște.

V-aș fi recunoscător dacă ați participa și dacă am încerca să punem umăr lângă umăr, pentru a face mai mult pentru cei afectați de droguri. Împreună. La urma urmei, această problemă nu e doar a lor. Ea ne privește pe toți.  Sunt convins că încă mai putem schimba o mulțime de lucruri, că putem ajuta în diferite feluri. Nu singuri, e adevărat. Împreună’’, a transmis deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here