Deputat Daniel Blaga: ,,Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prins într-un lanţ de suferinţe fără leac’’

0
109

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pare prins într-un lung șir de suferințe fără leac. Bolnavii se plâng că au de așteptat cu orele la Unitatea de Primiri Urgențe, până când sunt consultați și primesc îngrijirile de care au nevoie, iar personalul medical reclamă că sunt prea puțini medici, dar și asistente medicale ori infirmieri, iar din această cauză s-a ajuns aici.

Pe de altă parte, schimbările și numirile în funcție la conducerea SJU Târgoviște par a fi făcute cu mult cântec, dar mai ales cu dedicație. Vin ai lor, pleacă ai lor… problemele noastre rămân veșnic aceleași.

Am auzit că “spuma” PSD Dâmbovița a fost prezentă la numirea, interimară ce-i drept, a doamnei Marin Silviana, în funcția de manager al spitalului județean. Domnia sa nu este însă tocmai nouă pe la șefia unității spitalicești. Până în 2016, a fost director economic al spitalului, apoi s-a mutat la Camera de Conturi, Consiliul Județean Dâmbovița și a păstorit cu finețe finanțele Primăriei Municipiului Târgoviște. Cum prima dragoste profesională pare să nu se uite niciodată, doamna Marin a revenit în forță la spitalul județean, dar de această dată, direct pe prima poziție, cea de manager. Când partidul te susține, nimic nu-ți mai stă în cale!

Numai că, ce să vezi, rapoartele Curții de Conturi, pe la instituțiile unde doamna a lucrat în ultimii ani, în special Primăria Târgoviște, nu prea o recomandă pentru o avansare din partea partidului, ci dimpotrivă. Documentele Curții de Conturi arată că Primăria Târgoviște, unde doamna Marin a fost director economic, a făcut cheltuieli mai mari decât bugetul aprobat, a raportat în fals situația arieratelor, nu a înregistrat și nu a evidențiat în acte două tranzacții de peste 15 milioane de lei și a făcut mai multe plăți nelegale, acoperite ulterior prin operații de corecție. Datele Curții de Conturi mai arată și alte nereguli, de care suntem convinși că șefii de partid ai doamnei Marin sunt în perfectă cunoștinţă de cauză. Oare ăsta să fi fost și motivul promovării? Așteptăm cu interes și următoarele analize ale Curții de Conturi.

P.S.: Dacă tot se știa că mandatul directorului Claudiu Dumitrescu expiră și nu mai poate ocupa această funcție de manager, de ce nu s-a organizat concurs, astfel încât să nu existe vid de conducere? Pam-pam

 

Daniel Blaga, deputat și președinte USR Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here