Deputat Daniel Blaga: ,,La Târgoviște, cimitirul evreiesc este o fantomă’’! ,,Holocaustul nu este doar tragedia evreilor. Este tragedia noastră, a tuturor!’’

0
66

De Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului, 27 ianuarie, deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga a semnalat că cimitirul evreiesc de la Târgoviște se află într-o stare jalnică.

,,Pe 27 ianuarie, comemorăm Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului. Ziua în care trebuie să ne aducem aminte de atrocitățile comise de naziști tocmai pentru a nu mai permite niciodată să se repete.

Nicolae Iorga spunea că „Un popor care nu-si cunoaște trecutul e condamnat sa-l repete”. De această dată, poporul este lumea întreagă, care trebuie să-și aducă aminte sau să cunoască ce a fost.

La Târgoviște, cimitirul evreiesc este o fantomă. De parcă se dorește să nu mai existe, de parcă așa s-ar putea uita cruzimile secolului al XX-lea. Holocaustul nu este doar tragedia evreilor. Este tragedia noastră, a tuturor!’’, a transmis deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here