Aparatul angiograf de la SJUT va deveni funcțional în curând! Consiliul Județean Dâmbovița a finanțat construirea noului corp de clădire și a avut o contribuție importantă la achiziționarea angiografului!

0
184

La Spitalul Județean de Urgență Târgoviște se fac ultimele pregătiri pentru punerea în funcțiune a aparatului angiograf! Acesta va funcționa într-o clădire nouă care a fost construită cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița care a finanțat investiția în totalitate și a avut o contribuție importantă și la achiziționarea angiografului! Inițiativa construirii noului corp de clădire, cât și a cumpărării aparatului angiograf aparține președintelui CJD, Corneliu Ștefan care a ținut cu tot dinadinsul ca diagnosticarea în regim de urgență a afecțiunilor cardiovasculare să se poată face și la Târgoviște, astfel încât pacienții să nu mai fie transportați cu ambulanța sau elicopterul la București pentru a putea fi salvați.

,,Una dintre cele mai bune vești pentru locuitorii județului Dâmbovița în acest final de an este aceea că aparatul angiograf achiziționat pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște va deveni funcțional în curând. Acest aparat modern și performant va contribui în mod semnificativ la diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cardiovasculare, aducând astfel un plus de calitate și eficiență în sistemul medical dâmbovițean. De altfel, Dâmbovița era singurul județ din regiune care nu avea un astfel de echipament medical, în lipsa acestuia pacienții fiind transferați, cu ambulanța sau elicopterul, către spitale din București. În acest fel, intervențiile se vor face mult mai rapid, aici, la Târgoviște. Din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița am extins și Secția de Cardiologie cu un corp nou în care va funcționa angiograful. Investiția totală, corp nou de clădire de aproape 450 mp și și achiziția aparatului angiograf, se ridică la peste 4.000.000 de euro. Sănătate pentru Dâmbovița’’, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here