Reconstrucția tronsonului de cale ferată dintre I.L. Caragiale și Moreni! Proiect promovat de președintele PSD Moreni, Gabriel Purcaru, directorul Parcului Industrial Moreni!

0
86

Mobilizare generală la Moreni pentru reconstrucția tronsonului de cale ferată dintre I.L. Caragiale și Moreni! Președintele PSD Moreni, Gabriel Purcaru, director al Parcului Industrial Moreni, a inițiat acest demers știut fiind faptul că această cale ferată este de o importanță majoră atât pentru activitățile din cadrul Parcul Industrial Moreni, cât și pentru industria de apărare din zonă, transportul feroviar fiind mult mai accesibil și mai ieftin pentru sectorul industrial. Avându-l de partea sa pe directorul Uzinei Automecanica Moreni, Corneliu Vișoianu și pe directorul UM Mija, Valentin Petre, Gabriel Purcaru a inițiat deja o primă discuție pe această temă cu secretarul de stat în  Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, dar și cu reprezentanții direcțiilor și autorităților de resort…

,,Nu trecem cu vederea nicio oportunitate de dezvoltare a municipiului Moreni și a localităților din jurul acestuia. Ieri (n.n. marți, 5 decembrie), la Ministerul Transporturilor, alături de secretarul de stat Ionuț Săvoiu, directorul Automecanica Moreni, Corneliu Vișoianu, directorul UM Mija, Valentin Petre, reprezentanții direcțiilor și autorităților de resort, am avut prima întâlnire cu subiectul reconstrucția tronsonului de cale ferată dintre I.L. Caragiale și Moreni. Proiectul, care vizează un tronson de 17,5 km, va revitaliza transportul de mărfuri și de persoane, fiind de un real folos Parcului Industrial Moreni, dar și industriei de apărare din zonă, fabricile de aici având mare nevoie de conexiuni rapide cu diferite puncte și noduri feroviare din țară.

Îmbucurător este faptul că a fost identificată sursa de finanțare, CONNECTING EUROPE FACILITY, iar  proiectul va fi realizat, într-o foarte mare măsură, în baza unei asocieri dintre Consiliul Județean Dâmbovița și Ministerul Transporturilor. Ca de fiecare dată avem și susținerea președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, discuțiile care privesc refacerea unor rute feroviare fiind demarate de administrația județeană încă de anul trecut. Cred foarte mult în acest proiect și sunt ferm convins că îl vom implementa în viitorul apropiat. Vom reuși să le asigurăm investitorilor privați din Moreni căi de transport rapide și economice, iar concetățenilor noștri, un mijloc de deplasare modern și sigur’’, a transmis președintele PSD Moreni, Gabriel Purcaru, directorul Parcului Industrial Moreni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here