Distribuie articolul

Moșul a venit deja … la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița! Instituția, de importanță vitală pentru sănătatea oamenilor, a primit, pe final de an, o sponsorizare importantă din partea Băncii Transilvania – filiala Târgoviște, care s-a materializat imediat în noi echipamente absolut necesare activității de donare de sânge. Gestul  umanitar făcut de unitatea bancară nu este singular, pentru că  salariații băncii sunt donatori fideli ai Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, iar între cele două instituții există o colaborare excelentă.

,,Recent am primit o sponsorizare de la Banca Transilvania – filiala Târgoviște, care s-a gândit la noi acum pe sfârșit de an. Putem să spunem că ne-a adus și nouă Moșul ceva. S-au gândit la noi nu numai în sensul acesta de sponsorizare, ei se gândesc la noi mereu, au o atitudine foarte deschisă față de donare, au o echipă care ne-au primit acolo, ne-au propus colectă mobilă cât s-a putut în bancă, acum sunt mai riguroase elementele acestea de securitate, de intrat în bancă, dar tot timpul au fost deschiși către acțiunea aceasta, au văzut donarea ca pe un gest absolut necesar. Este acolo un nucleu de donatori, au devenit donatori fideli pe care îi chemăm ori de câte ori avem nevoie pentru grupe rare sau de donatori fidelizați. Vreau să le mulțumesc în primul rând pentru că sunt niște prieteni fideli și donează de cel puțin două ori pe an în acțiuni organizate și restul vin ei când au timp sau când îi solicităm noi.

Este o colaborare excelentă. Acum ne-am gândit noi de ce am avea neapărat nevoie și cu ajutorul lor am mai achiziționat două paturi de colectă mobilă. De data asta le-am luat sub formă de pat ca să fie și pentru cei care donează prima dată, să doneze întinși, care se adaugă la cele două scaune de colectă mobilă pe care le avem deja, tot primite cu ajutorul unei sponsorizări,  cu care ieșim pe teren. Am mai luat un laptop și o imprimantă de care aveam nevoie urgent, pentru că nu mai aveam un plan B într-un anumit sector de înregistrare de date, și încă un echipament de transport sânge omologat cu un logger de temperatură. Aveam nevoie de această unitate de transport, cu monitorizare de temperatură, pentru drumurile pe care le facem inclusiv pentru probele care ies neconcludente la noi, probe de plasmă, niște  lucruri pe care le putem face numai folosind acest echipament. Toate acestea au fost achiziționate din sponsorizarea de la Banca Transilvania. Noi ne-am bucurat și ne bucurăm de cel mai mic ajutor care vine în sprijinul activității noastre’’, ne-a declarat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.


Distribuie articolul