Distribuie articolul

Președintele Organizației  PSD Titu,  Laurențiu Costache a fost prezent astăzi la conferința de presă de la PSD Dâmbovița, unde a vorbit despre activitatea intensă a organizației pe care o coordonează de circa  doi ani de zile! Acesta a venit și cu exemple concrete de acțiuni și evenimente organizate de PSD Titu la care au fost invitați să participe atât colegii de organizație, dar și cetățenii orașului, adulți, vârstnici și adolescenți, care au reușit astfel să socializeze unii cu alții  și să petreacă într-un mod plăcut timpul liber. Liderul social democrat de la Titu, Laurențiu Costache pune suflet și pasiune în toate acțiunile pe care le  organizează în cea mai are parte din fonduri proprii. Acesta este mândru de organizația PSD Titu, pe care o caracterizează ca fiind una foarte importantă  la nivel județean, dar și la nivel zonal,  Titu fiind un centru economic care reprezintă cu succes  partea de sud a județului. Prin demersurile făcute la nivel local, Laurențiu Costache a reușit să inițieze și propuneri de proiecte, apreciate și îmbunătățite de aleșii locali,  care s-au materializat în Consiliul Local Titu în proiecte de hotărâri care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024, acestea fiind  adresate în mod special seniorilor și tinerelor familii.

,,Alături de colegii mei din organizație am întreprins diverse acțiuni… În această perioadă ne-am preocupat să organizăm diverse acțiuni și activități, ateliere de creație pe diverse teme care au avut ca scop educația și lărgirea orizonturilor copiilor școlari și preșcolari, am organizat concursuri de gaming, tenis și fotbal pentru adolescenți, dar și concursuri de șah și table care au avut ca scop încurajarea și susținerea socializării între seniorii orașului nostru într-o ambianță cât mai plăcută. Vom continua să facem cât mai des astfel de acțiuni și evenimente de socializare deoarece administrația locală face mult prea puține lucruri pentru adolescenții și seniorii orașului nostru, iar astfel de activități de petrecere a timpului liber într-un mod cât mai plăcut și constructiv definesc comunicarea, socializarea și totodată încurajează dezvoltarea unor pasiuni și talente..

Am organizat acțiuni de socializare pentru membrii noștri din organizația PSD Titu cu ocazia diferitelor sărbători și momente marcante care au loc  în decursul unui an, cum ar fi Ziua Națională a României, Ziua Eroilor, Crăciun, Dragobete și  Paște, Ziua de 1 Marie și Ziua Femeii și nu în ultimul rând am organizat și organizăm întotdeauna diferite acțiuni caritabile cu diferite ocazii, cât și acțiuni de sprijinire a bisericilor din oraș, bineînțeles în limita posibilităților pe care le avem… pentru că dorim să dezvoltăm o relație bună și civilizată atât cu preoții cât și cu biserica.  Anul acesta am avut ocazia și privilegiul de a organiza cu o parte a seniorilor din oraș o vizită la Palatul Parlamentului, acțiune care cu siguranță o vom repeta și anul viitor atât cu seniorii din oraș cât și cu tineri sau adolescenți. Pentru că sunt interesat de problemele cu care se confruntă oamenii,  anul acesta am organizat și o tombolă în luna martie care a avut ca scop aflarea și identificarea diferitelor probleme cu care oamenii din oraș se confruntă. Toate acțiunile pe care le-am descris le-am făcut și le fac  din fonduri proprii… Mai sunt unii oameni care nu cunosc aceste aspecte și fac confuzie între bugetul nostru limitat și valorificat la maxim și bugetul unei instituții a statului, în speță Primăria Titu care are un buget imens și care nu de multe ori este folosit cu o cumpătare minimă.

Noi, Organizația PSD Titu  nu ne-am concentrat doar pe activități sociale și cultural sportive, ci ne-am implicat într-un mod cât mai activ și în activitatea administrativă… Drept dovadă sunt proiectele de hotărâre  gândite și propuse de noi și susținute de toți membrii Consiliului Local al orașului Titu și care au fost adoptate cu votul tuturor aleșilor locali, indiferent de culoarea lor politică, PSD, PNL sau PRO România. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru că pun interesul cetățenilor mai presus de orice adversitate politică. Mă refer la proiectul care începe din 2024, când se va acorda un sprijin financiar în valoare de 2000 lei pentru fiecare nou născut, eu inițial am propus 1000 de lei cash, dar în urma modificărilor venite din partea Consiliului Local se merge pe varianta acordării a 2000 de lei tichete valorice care să fie cheltuite exclusiv pe achiziția de produse destinate nou-născuților. De asemenea, am susținut și premierea cuplurilor care aniversează 25-50-75 de ani de căsătorie dar în urma propunerilor venite din Consiliul Local s-a acceptat varianta de sărbătorire a cuplurilor care aniversează 50-75 de ani de căsătorie, iar acest lucru se va întâmpla tot din anul 2024 când sărbătoriții vor primi într-un cadru festiv o diplomă de apreciere și o recompensă substanțială, de 2000 de lei pentru cuplurile de aur și 2500 de lei pentru cele de diamant. Prin aceste proiecte ne-am propus creșterea natalității în orașul nostru care este într-o scădere abruptă și totodată să promovăm valorile tradiționale’’, a declarat astăzi Laurențiu Costache, președintele PSD Titu.


Distribuie articolul