Distribuie articolul

Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran este supărat foc pe unii primari ai PSD Dâmbovița pe care i-a acuzat astăzi, în conferința de presă de la PNL Dâmbovița, că se comportă precum ,,stăpânii de sclavi’’ în comunitățile pe care le conduc ! Vicepreședintele Senatului României  susține că sunt primari social democrați în județ care au ajuns să facă zile fripte cetățenilor cu principii liberale, iar cei care vor să candideze la primărie la alegerile din 2024 sunt cei mai asupriți de edilii în funcție.  Din calitatea sa de vicepreședinte al Senatului, dar și de membru al Comisiei de Abuzuri din Senat, Virgil Guran este hotărât  să se ,,ocupe de conduita și educația civică’’ a acestor primari, dacă nu înțeleg că trebuie să se comporte corect și civilizat cu cetățenii.

,,Eu respect coaliția, respect niște principii, respect ceea ce am stabilit, că trebuie să guvernăm pentru România dar sunt anumite aspecte care încep să deranjeze tot mai mult… O spun răspicat, sunt hotărât să opresc acest fenomen la nivel de Dâmbovița. Avem primari PSD în Dâmbovița care se cred stăpâni de sclavi, efectiv fac acolo ce vor. Am  răbdat destul, am spus că poate își revin, poate își dau seama că sunt în slujba cetățenilor, că au fost aleși de oameni ca să-i reprezinte, dar văd că sunt unii primari care au impresia că au moștenit acea funcție și nu poate să se ridice cineva să candideze împotriva lor sau să încerce să schimbe ceva în localitatea respectivă. De unde a pornit acest lucru? De la Morteni! Acolo există un primar PSD, Olteanu Ionel, care m-a uimit în momentul în care noi am stabilit o echipă, suntem în alegeri, suntem adversari politici în alegeri, m-a uimit când a intervenit la forul superior, pe linie de serviciu al candidatului nostru, să fie dat afară din serviciu.

Cum poate să-și permită un primar să vină cu astfel de aberații, cu astfel de prostii. Dacă cineva își permite să-l contra-candideze? Când își vor reveni unii oameni, să vadă că suntem într-o democrație, că nu se mai poate să-ți bați joc de cei din jurul tău? Deci efectiv a cerut să fie dat afară de la serviciu  candidatul nostru…. Nu mai spun că cei care gândesc liberal, care vor să voteze cu liberalii, încep să fie urmăriți… Dacă au nevoie de o adeverință de la primărie, gen unii pierd subvenția de la motorină pentru că primarul spune că o să dea adeverința peste 30 de zile pentru că așa prevede legea, știind că oamenii ies din termenul respectiv. Dacă vine unul care este apropiat de-al lui i se dă adeverință pe loc, dacă vine un om care are vederi liberale i se spune că nu e bine, este întors, este dus înainte, este dus înapoi… Nu este caz singular, din păcate!

Vă mai dau un exemplu, primarul din Vișina, Istrate Aurelian, a ajuns să ne amenințe candidatul inclusiv cu moartea. S-a făcut și o plăngere penală pe tema asta, refuză să elibereze documentele persoanelor care susțin candidatul PNL, a ajuns până acolo… să se uită în online și cine dă like candidatului nostru merge peste ei acasă să-i critice… Domne, unde am ajuns cu teroarea asta? La Crângurile, la fel, avem tot probleme de genul acesta. La Gura Foii nu mai spun… Unii chiar cred că sunt stăpâni ai oamenilor aici. La Pietroșița îmi amenință candidata de acolo, o urmărește, vorbește cu oamenii să nu mai discute cu ea… Eu nu știu unde putem să ajungem cu astfel de lucruri? La Mătăsaru, d-ul primar Nae Radu îmi amenință candidatul cu dosare penale… în ședință, care e ședință publică, dacă omul a filmat ceva cu telefonul vine și îi ia telefonul. Pâi asta e de natură penală, îl deposedezi de un bun pe un cetățean… Știu că poate pentru unii nu este important, dar să știți că de asta suntem în Dâmbovița unde suntem, de asta suntem cel mai sărac județ din zonă…

Vă spun că Dâmbovița este ținută pe loc de oameni care gândesc  ca în acea eră, feudalistă… Nu voi mai tolera acest lucru și o spun în calitate de vicepreședinte al Senatului. Voi face toate demersurile legale astfel încât acești primari ori își revin și lasă oamenii să se manifeste liber, să aibă dreptul să candideze, să poată să-și ceară drepturile sau dacă nu o să procedez legal în așa fel încât să răspundă acești primari…  Sunt și membru al Comisiei de Abuzuri din Senat și ori mă sesizează cetățenii ori mă autosesizez eu și o să-i chem la audieri în comisii, de o să stea acolo să declare tot ce au făcut în comuna respectivă și ce au de gând să facă. Pentru democrație este nevoie de un astfel de demers și sunt foarte hotărât să-l fac. Să țină minte primarii, care cred că sunt pe feuda lor, că începând de astăzi ori își văd de treabă și respectă oamenii ori în mine o să aibă un om care o să se ocupe de conduita și educația lor civică’’, a declarat președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, vicepreședinte al Senatului României la conferința de presă de astăzi de la PNL Dâmbovița.


Distribuie articolul