Distribuie articolul

Un grup de prieteni potrivit, un comportament adecvat la școală și în societate, dar și consecințele consumului de substanțe interzise– sunt doar trei dintre aspectele aduse în discuție de jandarmii dâmbovițeni și reprezentanții Penitenciarului Găești pe timpul unei acțiuni informativ-preventive ce a avut loc la Liceul “Voievodul Mircea” din municipiul Târgoviște, la sfârșitul săptămânii trecute.

Jandarmii și ofițerii de poliție penitenciară le-au vorbit elevilor despre pericolele la care s-ar putea expune în cazul consumului sau traficului de substanțe interzise, dar și despre faptul că apartenența la un anturaj nepotrivit poate duce la comiterea de infracțiuni grave sau foarte grave. Totodată, la această activitate a fost prezentă și o persoană privată de libertate, condamnată pentru trafic de droguri, care le-a explicat adolescenților riscurile ce pot apărea în urma unor comportamente sau alegeri la limita legalității.

Datorită modului interactiv în care s-a desfășurat, acțiunea de informare și prevenire s-a bucurat de aprecierea cadrelor didactice și de atenția celor 120 de elevi participanți.

Asemenea activități vor continua în perioada următoare și în alte unități de învățământ stabilite în responsabilitatea jandarmilor dâmbovițeni, iar la acestea vor fi prezenți și parteneri de la Penitenciarul Mărgineni.

Informare, Relații Publice și cu Publicul


Distribuie articolul