Distribuie articolul

Diego Longo (47  de ani),  noul antrenor al Chindiei Târgoviște a fost prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, la care a mai participat președintele clubului, Lorin Petrescu și Nicolae Croitoru, vicepreședintele Chindiei.

Diego Longo, care și-a început cariera ca antrenor principal acum trei ani și și-a asumat dorința de a duce echipa în SuperLigă. Italianul a vorbit și despre experiențele sale ca antrenor secund, la  Paok Salonic, Dinamo Kiev și Al-Hilal, cu ultima reușind să cucerească  Liga Campionilor Asiei, alături de Răzvan Lucescu. Antrenorul a amintit  și despre experiența sa în fotbalul românesc, având colaborări la Rapid București și cu echipa națională de fotbal a României, tot cu Răzvan Lucescu antrenor principal.

Vreau să mulțumesc conducerii clubului pe care mi-au oferit-o. Sincer să fiu, nu aveam de gând să vin imediat, dar după ce am vorbit de mai multe ori și mi s-a prezentat planul echipei, dar și când am văzut determinarea și ambiția pe care o are clubul, am hotărât să încep mai repede acest parcurs. Avem toți gândul de a duce echipa în Liga 1 și să construim ceva important și acolo. Nu am așteptări de la suporteri, noi trebuie să-i atragem lângă echipă, iar acest lucru putem să-l facem prin atitudinea noastră, prin muncă și sacrificiu, dar și prin felul de a juca.

O vom face 100%, am văzut la băieți determinare și dorință, așa că sunt încrezător că vom face o treabă bună aici. Cât despre trecutul meu, da, a fost un parcurs lung, nu am fost secund doar la Paok Salonic și Dinamo Kiev, am colaborat și la Al-Hilal, alături de Răzvan Lucescu, unde am reușit să cucerim Liga Campionilor Asiei. De asemenea, am experiență și în fotbalul Românesc, am fost la Rapid, la echipa națională de fotbal a României. A fost un parcurs frumos, unde m-a ajutat să cresc, nu doar ca antrenor, ci și ca om. Am avut o colaborare foarte bună alături de Răzvan, dar și cu tatăl său, Mircea Lucescu. Sunt cât de cât la curent cu ce se întâmplă în Liga 2, nu ca cineva care lucrează zi de zi aici, dar în ultimele cinci zile am stat împreună cu staff-ul meu să studiem echipa, dar și adversarii” , a declarat Diego Longo, noul antrenor al Chindiei.

Diego Longo este al treilea antrenor al Chindiei din actuala stagiune, primii fiind Dragoș Militaru (33 de ani),  care nu a prins decât trei jocuri oficiale, în care a înregistrat două rezultate de egalitate în campionat și o victorie în Cupa României, iar al doilea a fost Vasile Miriuță (55 de ani),  care a stat pe banca dâmbovițenilor în 14 partide, obținând cinci victorii, trei remize și suferind șase înfrângeri.


Distribuie articolul