Distribuie articolul

A fost semnat contractul privind reabilitarea Palatului Administrativ  din municipiul Târgoviște, sediul unde funcționează Consiliul Județean Dâmbovița și Prefectura Dâmbovița! În urma acestui demers, în viitorul apropiat, clădirea va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare la interior, partea exterioară  urmând să  rămână neschimbată datorită arhitecturii specifice. Potrivit președintelui CJD, Corneliu Ștefan,  anul acesta se scoate la licitație proiectul, după care urmează procedura de achiziție publică, iar anul viitor… proiectul  tehnic.

,,Este o clădire de referință a județului Dâmbovița, este cea mai importantă instituție administrativă din județul nostru. Acum un an am făcut un pas important prin care Palatul Administrativ a fost dat, prin hotărâre de guvern, Consiliului Județean Dâmbovița, un an de zile am făcut Studiul de Fezabilitate, acum o lună am semnat contractul de finanțare, valoarea totală este de 97 milioane de lei, sumă asigurată de Ministerul Dezvoltării, iar 2,6 milioane de lei reprezintă cofinanțare din partea CJD. Vom scoate la licitație proiectarea și execuția  privind reabilitarea și modernizarea Palatului Administrativ. Clădirea va fi reabilitată în interior, vom schimba arhitectura anumitor birouri și bineînțeles vom face funcționale  birouri care în momentul de față nu au funcționalitate așa cum ne dorim.

Acum vom vedea și cine o să câștige licitația privind proiectul tehnic și execuția iar cel care va realiza proiectul tehnic va veni și cu o gândire proprie, în afara a ceea ce ne dorim noi. La exterior, clădirea va rămâne la fel. Legat de interior vă pot spune că îmi o doresc o reabilitare, o reașezare mai modernă a tuturor birourilor. Anul acesta scoatem la licitație procedura de achiziție publică, durează cel puțin 6 luni, anul viitor… proiectul  tehnic. De asemenea trebuie să ne mutăm de aici, trebuie să găsim o locație pentru toți angajații, pentru Prefectură și CJD, pentru că ne mutăm cu totul de aici. Din experiența mea, cel puțin 2-3 ani va dura reabilitarea pentru că vor fi lucrări nu numai de  modernizare, ci și de reabilitare, de refacere a structurii de rezistență’’, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă.


Distribuie articolul