Distribuie articolul

Protest la Uzina Automecanica Moreni din cauza măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare impuse de Guvern, acțiune care tinde să se extindă la toate unitățile de profil din țară! Liderul de sindicat de la Moreni, Constantin Bucuroiu este revoltat că guvernanții i-a băgat pe angajații industriei de apărare în aceeași oală cu bugetarii, în condițiile în care acest sector de activitate trăiește din ceea ce produce și unde salariile sunt și așa foarte mici. Toți angajații uzinei au luat parte la acțiunea de protest. În semn de solidaritate cu colegii lor, la protestul de la Moreni au venit și salariați de la societățile din industria de apărare din țară.

,,La protestul de la Moreni au participat toți salariații din Automecanica! Îmbucurător pentru noi este faptul că au venit și colegi de la societățile de profil din țară, de la Brașov, Alba, Sadu, ceea ce ne-a bucurat foarte mult pentru că a arătat unitate, pentru că problemele sunt comune. O să urmeze Brașov, Alba, Orăștie, Sadu, pentru că protestele se vor extinde dacă nu apar semnale să trecem la o discuție serioasă având în vedere că noi am transmis o adresă primului ministru… Dacă nu vom fi luați în seamă vom merge la București, în Piața Victoriei. Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare ne lovesc în plin, în condițiile în care noi nu suntem instituție publică, noi din ce muncim din aia câștigăm…

Dacă mă asociază pe mine cu partea bugetară, vă dați seama că eu pierd o grămadă  de drepturi, dintr-un salariu mizerabil, iar oamenii vor pleca 100%. De ce îmi ceri mie să fac ceea ce face bugetarul, când eu dacă nu produc nu-mi iau salariul, că dacă am fi primit bani de la Guvern aveam și noi acum salarii decente, dar noi am grămuit fiecare bănuț din ce am câștigat. Și dacă stăm să ne gândim că anul trecut am scos 319 milioane de euro care însumat înseamnă vreo 1,560 miliarde lei, iar salariile au reprezentat doar 28 de milioane de lei din această sumă vă dați seama că suntem îndreptățiți să susținem ceea ce susținem’’, a declarat  liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președinte ASIAA.


Distribuie articolul