Distribuie articolul

Echipa de conducere a forului administrativ județean a parcurs deja trei ani, din cei patru, din actualul mandat, o perioadă în care s-a muncit mult, pentru că s-au realizat multe proiecte pentru atragerea fondurilor europene și guvernamentale, proiecte materializate în investiții realizate sau care se află în curs de  implementare… Cu ocazia acestui eveniment, conducerea CJD a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia au fost trecute în revistă proiectele care vor schimba în bine fața județului Dâmbovița.

,,Al treilea an la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița este cel în care se finalizează, rând pe rând, proiectele promise de echipa noastră din 2020 până acum! Totodată, au demarat lucrări care, la rândul lor, vor transforma viața economică și socială a județului Dâmbovița. Așadar, proiectele celor trei ani de mandat, în valoare de peste 1,7 miliarde de euro, sunt următoarele:

-au fost modernizate drumuri județene în lungime de 62 km cu ajutorul fondurilor europene;

-230 km drumuri județene reabilitate și modernizate;

-proiectele de modernizare a 82 de km de drumuri județene sunt pregătite pentru finanțare prin POR;

-suntem la etapele de avizare a 44 km drumuri de centură;

-se vor moderniza 124 km drumuri naționale. Se lucrează deja la extinderea la 4 benzi DN7 Bâldana-Titu și sunt semnate contractele de proiectare și execuție pentru Bâldana-Târgoviște și Târgoviște-Sinaia.

-am investit în 5 proiecte majore ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Au fost finalizate lucrările la Ambulatoriul de Specialitate, Secția de Cardiologie și a fost achiziționat un aparat angiograf;

-avem semnat contractul de finanțare pentru dotarea a 61 de unități de învățământ din 54 de localități dâmbovițene;

-prin PNRR, pentru transportul elevilor navetiști, vom achiziționa 31 de microbuze electrice, pentru alte 17 microbuze hibrid avem depusă cererea de finanțare cu succes la AFM, iar de la începutul anului 3 microbuze au ajuns în trei comune dâmbovițene;

-se lucrează la complexul sportiv „Dâmbovița Arena”;

-am semnat contractul de finanțare pentru realizarea „Instalației de Tratare a Deșeurilor Colectate Separat și a unui Centru de Aport Voluntar”.

-se lucrează la „Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată”.

Proiectele pe care le-am inițiat în acești trei ani de mandat, împreună cu toți colegii mei, au fost pentru toate unitățile administrativ teritoriale. Nu în ultimul rând, așa cum am spus la început și o voi spune ori de câte ori am ocazia, sunt proiecte care în perioada următoare vor schimba cu adevărat fața județului Dâmbovița. În 2020, împreună cu colegii mei, mi-am asumat proiecte mari pentru Dâmbovița. De asemenea, și până în 2020 au fost proiecte pe care le-am dezvoltat în județ, dar în acel an am vrut să schimb puțin paradigma și să ne asumăm proiecte importante, proiecte care vor schimba cu adevărat fața județului. Așa cum am spus, centurile ocolitoare, deblocarea drumurilor naționale, proiecte privind rețele de apă și canalizare, proiecte pentru sănătate, pentru educație, acestea sunt cele mai importante investiții pentru noi. În 2020, cea mai mare provocare a fost aceea de a îmi asuma toate aceste proiecte în fața dâmbovițenilor, esențiale pentru județ. Pot spune că după trei ani, aceste proiecte nu au rămas doar pe hârtie, ele sunt în diverse stadii de implementare. Cred că cea mai mare provocare pe care am avut-o noi, echipa Consiliului Județean Dâmbovița, este aceea de a debloca aceste proiecte și de a iniția proiecte importante pentru dezvoltarea tuturor comunităților locale.

În aproape fiecare localitate dâmbovițeană există cel puțin un obiectiv de investiții sprijinit financiar de Consiliul Județean Dâmbovița. Cel mai important lucru al ultimilor 3 ani, pe lângă investiții, cifre și proiecte, este faptul că județul Dâmbovița are un traseu al dezvoltării bine definit, pe care, pas cu pas, îl parcurgem împreună. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul dâmbovițenilor! Vă mulțumim!’’, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.


Distribuie articolul