Distribuie articolul

Precedând Ziua Armatei României, care va fi sărbătorită pe data de 25 octombrie, astăzi  67 de studenți care au promovat în acest an examenul de admitere în cadrul Institutului Medico-Militar București au depus jurământul de credință față de patrie.

Sub razele calde ale soarelui de toamnă, emoțiile momentului înălțător au cuprins întreaga audiență. Legământul rostit de tinerii porniți pe acest drum este, în primul rând, un angajament față de țară, dar și o promisiune de a ajuta oamenii, ca viitori medici. Imnul național și drapelul tricolor reprezintă pentru ei, cu adevărat, valori care le inspiră respect.

În rândul proaspeților studenți care au trăit astăzi un prim eveniment important, se află și trei absolvenți ai generației 2023 din municipiul Târgoviște. O fată și un băiat au fost elevi ai Colegiului Național “Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște, iar o fată a absolvit Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir”  Breaza. Trecuți printr-o selecție riguroasă, au dovedit deja că au calități necesare în profesia la care acced, precum hotărâre, determinare și curaj.

Felicitări familiilor și cadrelor didactice, care au contribuit la formarea caracterului acestor tineri, care au reușit să le insufle seriozitatea și devotamentul față de patrie. Noua etapa din viata lor va fi plină de provocări, de greutăți inerente, dar și de reușite.

Felicităm pe fiecare student în parte, dar și marea familie care i-a primit în rândurile ei cu multă căldură. Succes în ceea ce au de parcurs în anii următori și avem convingerea că își vor atinge obiectivele în cele mai bune condiții.


Distribuie articolul