Distribuie articolul

Secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște nu vrea alianță cu PSD la nivel local! Acesta a declarat astăzi, la conferința de presă de la PNL Dâmbovița, că  liberalii vor merge singuri  în alegerile locale pentru a respecta astfel și deviza  ,,prin noi înșine’’! Cotinescu a prezentat și câteva argumente care au stat la baza acestei decizii. Pe lângă diferența doctrinară total opusă, liderul liberal susține că nu se poate face o coaliție reală în plan local cu Partidul Social Democrat și din cauza faptului că proiectele depuse de consilierii liberali în cadrul CLM Târgoviște sunt ignorate total de către Executiv.

,,Spunem un nu cât se poate de clar oricărei alianțe locale cu PSD din mai multe motive. În primul rând esența democrației o reprezintă dezbaterea ideilor cu cetățenii, între cetățeni dar și între partidele politice. Cred că este foarte important să existe o competiție permanentă între partidele politice astfel încât democrația să aibă de câștigat. Nu putem să mergem alături de PSD prin orașul Târgoviște sau prin județul Dâmbovița să spunem că toate lucrurile merg minunat și că suntem împreună într-o mare coaliție locală, atâta timp cât orașul Târgoviște a pierdut 50.000 de locuitori, atâta timp cât Dâmbovița a pierdut aproape 100.000 de locuitori  și e clar că lucrurile merg prost în această parte a României.

Noi de aceea nu putem să facem o coaliție reală, locală, cu Partidul Social Democrat. Toate proiectele noastre depuse în cadrul Primăriei Târgoviște nici măcar nu au fost luate în considerare de către Executiv, nu au fost nici măcar aduse spre analiză. Asta înseamnă că orice fel de colaborare este nefuncțională și va rămâne în acest fel pentru că nu există voința politică de a colabora…  La nivel local bineînțeles că nu putem să rugăm oameni din organizația noastră să meargă pe stradă și să vorbească de această coaliție cu PSD, ar fi împotriva firii și nu se poate face. La nivel județean avem foare mulți candidați bine poziționați în sondaje, oameni foarte buni care își doresc să se bată real cu PSD –ul în alegeri și care își doresc să câștige acele localități.

PNL Dâmbovița, cu siguranță este mult mai puternic decât în urmă cu câțiva ani… Avem oameni foarte buni, avem organizații bune, am dezvoltat în permanență aceste organizații și o să avem o surpriză plăcută la alegerile de peste un an… Cred că am înțeles  cu toții nevoia unei coaliții la nivel național între PNL și PSD. Această coaliție a fost necesară pentru stabilitatea economică, politică și socială a României, în contextul post pandemic, în contextul războiului de la graniță, al crizei energetice pe care am depășit-o cu bine și a multor altori factori care au dus la crearea acestei coaliții…. PNL va merge în alegerile locale singur, prin noi înșine, așa cum și trebuie’’ a transmis secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște.


Distribuie articolul