Distribuie articolul

Astăzi se împlinesc 175 de ani de când pompierii militari români își desfășoară misiunile în slujba semenilor, având ca deviză “Curaj și Devotament”. Ziua Pompierilor din România, sărbătorită în fiecare an pe 13 septembrie, ne oferă o oportunitate de a comemora un moment glorios din istoria națională: lupta eroică de pe Dealul Spirii, în 1848, când compania de pompieri din București, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, a înfruntat o armată otomană numerosă care venise să înăbușe revoluția. În timpul acelei confruntări de pe Dealul Spirii, pompierii au arătat curaj, vitejie și sacrificiu în fața forțelor otomane copleșitoare.

Ne-am bucurat să avem alături de noi pe domnul Corneliu SĂLIȘTEANU, subprefectul județului Dâmbovița, domnul Corneliu ȘTEFAN, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Daniel-Cristian STAN, primarul municipiului Târgoviște și reprezentanți ai structurilor cu care se cooperează la nivel județean.

În cadrul ceremoniei au fost înaintați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad 2 ofițeri și 7 subofițeri. Echipa de descarcerare a primit recunoașterea meritelor pentru implicare, efortul depus și rezultatele obținute în cadrul Competitiei de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat, etapa națională. În continuare au fost premiați elevii care au obținut rezultate foarte bune la concursurile de elevi cu tematică de prevenire și stingere a incendiilor și protecție civilă.

La final, după defilarea pompierilor dâmbovițeni, toți invitații au asistat la un exerciţiu demonstrativ pentru descarcerare, după care au vizitat expoziția cu tehnică de intervenție utilizată în misiunile specifice. Prin dedicarea lor, experiența profesională și umană, pompierii demonstrează că sunt demni de încrederea pe care li se acordă în toate activitățile desfășurate. Cu această ocazie, le transmitem tuturor pompierilor urări de “La mulți ani!”


Distribuie articolul