Măsurile adoptate la nivelul județului Dâmbovița, în contextul Zilelor Cetății Târgoviște, dar și a începerii noului an școlar

0
130

Cu ocazia Zilelor Cetății Târgoviște ce se vor desfășura în perioada 8-10 septembrie, dar și a începerii noului an școlar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab I” va monitoriza permanent evoluția situației operative din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri suplimentare pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, peste 130 de pompieri care încadrează mijloace tehnice vor fi pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Prevenirea reprezintă o componentă extrem de importantă pentru evitarea evenimentelor deosebite, care pot pune în pericol viața sau bunurile. Astfel, pentru înlăturarea și reducerea riscului de manifestare a situațiilor de urgență, începând cu data de 08 septembrie, se vor intensifica controalele de prevenire, cu prioritate la locurile unde se preconizează sau se înregistrează un aflux mare de persoane.

De asemenea, pentru menținerea climatului de siguranță, misiunile vor fi optim acoperite prin intermediul celor peste 100 de mijloace tehnice, inclusiv echipaje de stingere, echipaje de descarcerare și ambulanțe SMURD.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele măsuri preventive:

  • Accesul la hidranţi, mijloace speciale de stingere, stingătoare de incendiu, etc. trebuie lăsat liber pentru ca în caz de pericol să se poată interveni nestânjenit;
  • La încheierea activităţilor didactice se vor goli coşurile de gunoi în locurile special destinate, situate în afara construcţiilor;
  • Pentru ca instalaţiile electrice să nu constituie cauze de incendiu, se interzice:
  • utilizarea instalaţiilor sau echipamentelor electrice cu improvizaţii sau defecţiuni;
  • înlocuirea siguranţelor, releelor de protecţie şi a întreruptoarelor automate cu altele necalibrate;
  • suprasolicitarea instalaţiilor electrice (conductoare, cabluri, întreruptoare, comutatoare, prize, transformatoare etc.) peste sarcina admisă prin racordarea unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor.
  • Studiați cu atenție planul de evacuare în caz de incendiu;
  • Mențineți libere căile de acces şi de evacuare a persoanelor şi bunurilor în caz de incendiu;
  • Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse.

De asemenea, în această perioadă vă recomandăm să urmăriți avertizările meteorologice, iar în cazul unor fenomene meteo periculoase, întrerupeți orice activitate în aer liber și respectați recomandările autorităților.

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here