Distribuie articolul

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 00:45, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au oprit pentru control, pe drumul județean 721 A, în localitatea Burduca, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din Cuparu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea suspendată exercitarae dreptului de a conduce.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Totodată, în cursul nopții trecute, în jurul orei 01:15, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au depistat, în localitatea Răscăieți, o femeie, de 26 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere.

De asemenea, la data de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 20:03, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au surprins, pe drumul comunal 91 Rătești, un tânăr de 19 ani, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul i-ar fi fost încredințat de către proprietar, respectiv o femeie de 41 de ani, care ar fi cunoscut faptul că tânărul nu deține permis de conducere.

În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Notă: Precizăm că, în situațiile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Distribuie articolul