Peste 1250 de petarde și artificii au fost confiscate de jandarmii dâmbovițeni

0
86

Patru persoane,care abordau trecătorii pentru a le oferi spre vânzare obiecte pirotehnice, au fost depistate de jandarmii dâmboviţeni în decurs de o săptămână,în zona complexului comercial Pavcom și în Piața 1 Mai din municipiul Târgoviște.

În urma verificărilor efectuate asupra acestora au fost găsite 1250 de petarde din diferite categorii și 3 baterii de artificii, interzise la comercializare, ce puteau fi utilizate la evenimente numai de personal specializat.

Celor patru persoane, respectiv 3 bărbați și o femeie, cu vârsta între 30 și 50 de ani, li s-au întocmit actele de sesizare, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive,acestea fiind înaintate instituțiilor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

În acest context, reamintim cetățenilor faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Totodată, pentru prevenirea unor incidente, precum și a faptelor de natură infracțională, recomandăm cetățenilor următoarele:

  • să nu cumpere articole pirotehnice de la persoane neautorizate;
  • să își supravegheze copiii, aceștia fiind predispuși la pericole dacă nu înțeleg riscurile la care se expun folosind petarde și artificii;
  • să sesizeze orice încălcare a legii la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie sau prin apel la numărul unic de urgență – 112.

 Acțiunile pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul materiilor explozive vor continua în perioada următoare.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here