Deputat Daniel Blaga: ,,Cu un guvern laș, fricos și neasumat, așa încheie din păcate România anul 2022…’’

0
61

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga consideră că Guvernul României este principalul vinovat pentru ratarea intrării țării în spațiul Schengen pentru că nu a ținut cont de ,,semnalele’’ externe care au existat în acest sens, iar miniștrii care ar trebui să deconteze acest eșec lamentabil sunt, în opinia parlamentarului, Lucian Bode și Bogdan Aurescu.

,,Dincolo de calculele politice ale Austriei, care a ales să invoce falsa temă a „migrației”, sacrificând astfel țara noastră pentru propriul câștig electoral, de eșecul Schengen se face responsabil și Guvernul României, arogant și nepriceput, care a negociat prost aderarea, de pe poziții defensive, și care a interpretat lent și greșit „semnalele” externe.

Tocmai de aceea, USR i-a chemat pe Bode și Aurescu, miniștrii care au condus negocierile, pentru a explica ratarea unui obiectiv pentru care europarlamentarii USR au muncit neîntrerupt mai bine de 2 ani, dar și pentru a arăta soluțiile menite să repare această eroare în anul care vine.

Pe rând, moțiunea împotriva lui Bode a fost respinsă de proprii lui oameni pe motivul că „n-ar avea aviz”, în timp ce Aurescu, chemat la Ora Guvernului, a trimis un bilețel în ultima clipă, motivând că „nu mai poate veni”. Cu un guvern laș, fricos și neasumat, așa încheie din păcate România anul 2022…,, a transmis deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga, secretarul Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here