Deputat Carmen Holban: ,,Bugetul pentru 2023 este formulat astfel încât investițiile să fie beneficiare ale unei alocări record: 7,2% din PIB, 26% în plus față de 2022!’’

0
65

În plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului României s-a dezbătut și votat astăzi bugetul pentru anul 2023! Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban susține că este o premieră a ultimei perioade când, înainte de finalul unui an, bugetul ajunge în Parlament spre a fi discutat și supus votului deputaților și senatorilor. Potrivit parlamentarului dâmbovițean  bugetul pentru 2023 este formulat astfel încât investițiile să fie beneficiare ale unei alocări record: 7,2% din PIB, 26% în plus față de 2022.

,,Prioritare pentru PSD mai sunt și următoarele programe…

-Social, alocare 111,5 miliarde lei! (Sprijin pentru familii; Scăderea numărului persoanelor în risc de sărăcie și excluziune socială; Dezvoltarea și creșterea sustenabilității sistemului asigurărilor sociale)

-La capitolul Economie vizăm reducerea decalajelor economice dintre regiuni prin: Susținerea industriei și companiilor care produc în România; Creșterea competitivității produselor industriale.

-Sănătate – 7,8 miliarde de lei! (Programe naționale de sănătate curativă).

-Agricultură – 22,9 miliarde de lei! (Sistem integrat de susținere a agriculturii și a domeniilor conexe)

-Transporturi! (Administrarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere, 11,9 miliarde de lei, și feroviare, 5,2 miliarde de lei).

Indicatorii bugetului pe 2023, la nivel macroeconomic, sunt următorii:

-produsul intern brut: 1.552.141 milioane lei;

-creștere economică: 2,8%;

-inflația medie anuală: 9,6%;

-deficit: 4,40% din PIB;

-câștig salarial mediu net lunar: 4.235 lei’’,  a transmis deputatul PSD Dâmbovița,Carmen Holban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here