Târgoviște: Alte 68.000.000 lei din fonduri europene pentru transportul public local, inclusiv din zona periurbană a municipiului!

0
112

Este oficial! Este o veste uriașă transmisă de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan care îi vizează pe târgovișteni dar și pe cetățenii din localitățile limitrofe Târgoviștei! Încă 68.000.000 lei din fonduri europene și un pas uriaș pentru transportul public local, inclusiv din zona periurbană a municipiului Târgoviște! Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a comunicat municipalității târgoviștene faptul că cererea de finanțare având ca obiect investiția „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I” , proiect care vizează extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale), A FOST APROBATĂ.

,,Prezenta investiție, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga, constă în achiziția a:

Ø 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate;

Ø 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază;

Ø 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu;

Ø lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice;

Ø activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea intervențiilor este de 13,788,828.98 euro, TVA inclus, din care 11,571,000.00 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 2,198,490.00, cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Finanțarea este asigurată din bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local-Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)’’, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here