Piața Cartaxo din Pucioasa a fost redată astăzi cetățenilor orașului! Aceasta a fost extinsă și modernizată, grație unui proiect în valoare de 6,7 milioane de lei, investiție finanțată prin CNI

0
97

Autoritățile locale de la Pucioasa au inaugurat astăzi Piața Cartaxo, situată în zona centrală a orașului, care a făcut obiectul unui amplu proces de reabilitare și modernizare! La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, deputații Carmen Holban și Marian Țachianu, primarii localităților din jur, consilieri locali, locuitori ai orașului Pucioasa. Investiția a costat  6,7 milioane lei, iar finanțarea a fost suportată de Compania Națională de Investiții. Piața Cartaxo a beneficiat de o extindere generoasă, de circa 400 de metri pătrați, creându-se astfel spații și pentru comercianții care erau nevoiți să-și desfășoare activitatea în aer liber, în fostul  Bazar al orașului. Proiectele edilului de la Pucioasa, Constantin Ana nu se opresc aici…

„Fără colegii mei din Primărie, care sunt chinuiți în toate aceste proiecte, nimic nu era posibil, fără consilierii locali din fostul și actualul mandat, care și-au făcut treaba de fiecare dată și au susținut toate inițiativele, fără Consiliul Județean, care permanent a fost lângă noi și, în cazul de față, fără Compania Națională de Investiții. Inaugurăm Piața Centrală Cartaxo, un obiectiv de care aveam nevoie pentru că, dând timpul în urmă, în 2016 am tot încercat să găsim soluții pentru ca această piață să funcționeze în condiții normale. Erau cerceafuri în geamuri pentru a proteja legumele și fructele, oamenii tremurau în interior și ISU ne anunțase că nu mai dă autorizație de funcționare pentru securitate la incendiu. Gândind la scară largă tot ceea ce trebuie să se întâmple în zona centrală a orașului Pucioasa am luat decizia de a face această modificare. Piața, în forma actuală, înseamnă o primă etapă de dezvoltare a zonei centrale. Bazarul care se afla aici a dispărut, în locul lui, printr-un proiect pe care îl avem în implementare în acest moment și care are ca obiectiv principal construirea Grădiniței Prichindel, va apărea o parcare.

Promenada este deja în reabilitare într-un proiect de mobilitate urbană și în luna ianuarie deja vom începe modernizarea ei. În toată această zonă centrală se întâmplă foarte multe lucruri, gradinița a fost demolată și se va construi alta și pregătim foarte multe lucruri importante pentru a da valoare centrului orașului. Pregătim un proiect pentru o parcare supraterană în zona Aleea Ardealului, pregătim foarte multe lucruri importante. Iar într-o zi, ultimul proiect al meu va fi modernizarea Primăriei, că așa e normal, când reușești  să modernizezi tot orașul te gândești și la casa ta. Una peste alta, am avut o șansă unică de a primi această finanțare de la CNI… Valoarea proiectului a fost de 6,7 milioane lei, o valoare destul de inmportantă. Lucrările sunt de calitate, lucru pentru care vreau să-i mulțumesc constructorului cu care am avut o relație corectă, chiar dacă nu am fost contractant direct pentru acest obiectiv… Suntem foarte mulțumiți de modul în care au mers lucrurile’’ a declarat primarul orașului  Pucioasa, Constantin Ana.

„Este un eveniment deosebit pentru nordul județului Dâmbovița, nu doar pentru orașul Pucioasa. De astăzi, în această piață sunt create condiții normale pentru locuitorii orașului Pucioasa, este o piață modernă de care locuitorii aveau nevoie. Îi mulțumesc public domnului primar pentru tot ceea ce face pentru orașul Pucioasa. Încep să se vadă investițiile gândite și începute acum 6 ani. Pucioasa are cele mai multe proiecte semnate pe bani europeni, orașul este într-un șantier continuu, este într-o dezvoltare continuă și nu în ultimul rând, orașul Pucioasa trebuie să ajungă acolo unde îi este locul, adică să fie o stațiune balneoclimaterică importantă pentru România. Asigur locuitorii orașului Pucioasa de tot sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița în implementarea proiectelor viitoare. Vă doresc un an 2023 mai bun decât cel care se încheie acum, să fim cu toții sănătoși. La mulți ani! Doamne ajută!”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here