Peste 1000 de petarde găsite de jandarmii dâmbovițeni asupra unui bărbat

0
78

O persoană, care aborda trecătorii pentru a le comercializa obiecte pirotehnice, a fost depistată astăzi, 9 decembrie a.c., de jandarmii dâmboviţeni în zona complexului comercial Pavcom din municipiul Târgoviște.

În urma verificărilor efectuate asupra acesteia au fost găsite 24 de cutii ambalate, care conțineau peste 1000 de petarde din diferite categorii, interzise la comercializare.

Bărbatului în cauză, în vârstă de 19 ani, i s-au întocmit actele de sesizare pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, acestea fiind înaintate instituțiilor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

În acest context, reamintim cetățenilor faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Totodată, pentru prevenirea unor incidente, precum și a faptelor de natură infracțională, recomandăm cetățenilor următoarele:

  • să nu cumpere articole pirotehnice de la persoane neautorizate;
  • să își supravegheze copiii, aceștia fiind predispuși la pericole dacă nu înțeleg riscurile la care se expun folosind petarde și artificii;
  • să sesizeze orice încălcare a legii prin apel la 112 sau la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie.

Acțiunile pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul materiilor explozive vor continua în perioada următoare.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here