DGASPC Dâmbovița a obținut finanțarea necesară pentru susținerea cheltuielilor de investiții și reparații capitale ale tuturor centrelor de zi și rezidențiale destinate adulților din județ!

0
60

Atragerea de fonduri prin proiecte sociale reprezintă obiectivul bifat cu brio în acest an de către DGASPC Dâmbovița! Directorul instituției, Ionela Sandu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de bilanț, că DGASPC Dâmbovița a obținut finanțarea necesară pentru susținerea cheltuielilor de investiții și reparații capitale ale tuturor centrelor de zi și rezidențiale destinate adulților din județ. Sumele urmează să fie acordate în tranșe, de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița, pe măsură ce sunt efectuate lucrările de investiții.

,,Din cele 37 servicii sociale de tip rezidențial și de zi care au obținut finanțarea la nivel  național, 16 sunt în subordinea DGASPC Dâmbovița. Acestea vor fi dotate cu echipamente moderne, astfel încât condițiile de găzduire și de recuperare pentru adulții cu dizabilități din sistemul de protecție socială să fie îmbunătățite substanțial. Sumele vor fi acordate în tranșe, de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița, pe măsură ce sunt efectuate lucrările de investiții.

Valoarea asigurată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, conform Ordinului nr. 1037/28.06.2022, este de 787.060 lei, contribuția Consiliului Județean Dâmbovița fiind de 10% din totalul finanțării primite. De asemenea, instituția va asigura cheltuielile ulterioare de funcționare și de păstrare a destinației sociale a obiectivului pentru o perioadă de cel puțin 10 ani de la data semnării procesului verbal de recepție, la terminarea lucrărilor de investiții finanțate de Minister.

Vorbim despre un alt pas important pentru modernizarea serviciilor sociale. Imaginea de ”acasă” este mult mai apropiată de peisajul de care suntem obișnuiți să ne bucurăm fiecare dintre noi’’, a declarat directorul DGASPC Dâmbovița, Ionela Sandu în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și președintele CJD, Corneliu Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here