Târgoviște: Un nou proiect european la orizont! Este vorba de ,,creșterea nivelului de independență energetică a Complexului Turistic de Natație din Târgoviște”!

0
119

O nouă investiție târgovișteană a a fost depusă în vederea finanțării prin Programul Operațional Regional ”Infrastructură Mare”. Este  vorba de un proiect în valoare de aproape 15.000.000 lei având ca obiect utilizarea energiei regenerabile pentru funcționarea Complexului Turistic de Natație din Târgoviște!

,,Prin proiectul cu titlul ”Creșterea nivelului de independență energetică a Complexului Turistic de Natație din Târgoviște”, vor fi instalate atât panouri termice și fotovoltaice, cât și pompe de căldură, de natură să determine diminuarea cheltuielilor cu utilitățile, mai ales pe fondul creșterii prețurilor la gaze naturale și la energia electrică.

Astfel, prin implementarea investiției, se va asigura un necesar de peste 93% din consumul de energie electrică și un necesar de aproape 70% din consumul de energie termică. Totodată, se va realiza și scăderea nivelului emisiilor de gaze cu efect de seră, care în primul an după realizarea proiectului vor înregistra o reducere a CO2 de 4,2 ori.’’, a transmis primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here