DSVSA Dâmbovița: De luni, 5 decembrie, în toate circumscripțiile de control alimente din toate orașele județului se asigură permanența!

0
237

Direcția Sanitar Veterinară Dâmbovița și-a luat toate măsurile pentru a preveni și combate apariția toxiinfecțiilor alimentare. Conducerea instituției a impus un program strict de control în perioada care urmează, premergătoare sărbătorilor de Crăciun, când consumul de carne de porc este mult mai mare, mai ales că ne aflăm și în plin sezon al tăierii porcilor în propriile  gospodării. Astfel, începând cu data de 5 decembrie, se va asigura permanența în toate  circumscripțiile de control alimente din toate orașele județului Dâmbovița, iar pentru efectuarea examenului de trichină au fost mobilizați și medicii concesionari din județ care au această obligație de serviciu în localitățile în care își desfășoară activitatea.

,,Având în vedere apropierea sărbătorilor de Crăciun, când suntem conștienți cu toții că mesele românilor trebuie să fie din ce în ce mai pline, DSVSA Dâmbovița și-a făcut un program de lucru prin care am stabilit ca începând cu data de 5 decembrie în toate circumscripțiile de control alimente din toate orașele județului Dâmbovița să avem permanență. Inspectorii de la DSV Dâmbovița vor fi prezenți în toate unitățile și  în toate piețele agroalimentare pentru a preveni și a combate apariția toxiinfecțiilor alimentare.

Avem în sprijinul nostru un plan de măsuri pe care l-am făcut împreună cu Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița. Având în vedere că în această perioadă consumul de carne de porc este specific românilor ținem neapărat ca pe masa consumatorului să ajungă carne controlată sanitar veterinar în primul rând trichineloscopic. Pentru acest obiectiv, pentru decelarea trichinella spiralis,  circumscripțiile noastre vor avea program de la 8.30 la 18.00, timp în care colegii mei vor fi în echipe și vor efectua controlul cărnii de porc în toate orașele județului nostru.

Am stabilit inclusiv cu medicii veterinari concesionari care au obligația, la nivelul localităților, să efectueze aceste examene de trichină și să fie prezenți, astfel încât cetățenii județului Dâmbovița să beneficieze de acest serviciu, pentru că  trichinella spiralis este o boală foarte gravă, care odată instalată la om poate produce ravagii și poate provoca moartea’’, a declarat directorul Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița, Sandu Tolea în cadrul Colegiului Prefectural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here