Târgoviște: Târnosirea Bisericii cu hramurile “Sfântul Ioan Gura de Aur” și “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”! Mesajele autorităților!

0
193

Autorități locale și județene, parlamentari, directori de instituții, dar și numeroși cetățeni au participat duminică, 27 noiembrie, la târnosirea Bisericii din microraionul 6 al orașului, lăcaș de cult care poartă  hramurile “Sfântul Ioan Gura de Aur” și “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Lucrările de construcție la această nouă biserică s-au desfășurat între anii  2011-2022, cu sprijinul financiar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Consiliului Local al Municipiului Târgoviște și Consiliului Județean Dâmbovița.

,,Alături de colegi și prieteni, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, am participat astăzi la târnosirea Bisericii cu hramurile “Sfântul Ioan Gura de Aur” și “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Prin momentul de înaltă însemnătate, la care au participat sute de târgovișteni, s-a marcat și împlinirea a 30 de ani de la înființarea Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur”. Totodată, cu deosebită bucurie, am fost martor al hirotonisirii preotului Bogdan Hrestic, cel care, de astăzi înainte, va îngriji această parohie. Cu această ocazie urez, încă o dată, Întru Mulți și Fericiți Ani Înaltpreasfinției Sale, cuvioaselor fețe bisericești și preotului paroh, iar enoriașilor târgovișteni le doresc multă sănătate și împlinire sufletească!’’, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

,,Oricine ridică un proiect care zidește comunitatea merită recunoștință. Iar comunitatea se strânge cel mai puternic în jurul credinței. O biserică nou construită asta înseamnă. Și sunt bucuros să stau în mijlocul credincioșilor târgovișteni din microraionul 6, mulțumind împreună pentru finalizarea și sfințirea Bisericii cu hramurile „Sfântul Ioan Gură de Aur” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Felicitări tuturor celor care au pus umărul la acest proiect și, cu deosebire, felicitări IPS Părintelui Mitropolit NIFON pentru efortul continuu la zidirea spirituală a comunității’’, a menționat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan

,,Cartierul “Tudor Vladimirescu” din Târgoviște a fost astăzi gazda unui eveniment deosebit! Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit slujba de târnosire a bisericii din apropierea Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur”. Așezământul, care alături de “Sf. Ioan Gură de Aur” mai poartă și hramul “Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”, este locul unde oamenii vor găsi cele mai bune sfaturi și învățăminte datorită preotului paroh hirotonisit astăzi. Într-o lume tot mai agitată și care are nevoie de o busolă, învățămintele creștin-ortodoxe sunt cele care ne ajută să păstrăm drumul cel bun și cel drept. La Mulți Ani sănătoși și plini de liniște sufletească tuturor!’’, a transmis deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here