Dosare penale întocmite de polițiștii dâmbovițeni

0
158

La data de 26 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Moreni, alături de efective de la investigații criminale, au oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Vișinești, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani.

În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în autoturism 100 de articole pirotehnice.

Acestea au fost indisponibilizate, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

La data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 00:45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Fieni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea unor mostre biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a imbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au depistat un alt bărbat care ar fi condus un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta, în urma testării cu aparatul etilotest, a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, unde a refuzat prelevarea acestora.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here