Prezent la Lansarea Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027, președintele CCIA, Valentin Calcan a punctat importanța pe care o au fondurile europene asupra finanțării și dezvoltării mediului de afaceri!

0
60

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan a participat ieri, 24 noiembrie 2022, la evenimentul de lansare a Programului Regional Sud – Muntenia 2021 – 2027 la sediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia.

În intervenția avută, acesta  a subliniat importanța pe care o au fondurile europene asupra finanțării și dezvoltării mediului de afaceri. Antreprenorii au însă nevoie de un calendar precis al derulării tuturor fazelor programelor astfel încât să nu apară întârzieri ce pot genera blocaje în companii. Experiența de până acum ne-a arătat un apetit spre finanțarea administrației publice, probabil și pentru siguranța crescută pe care acestea o pot prezenta din punctul de vedere al garanțiilor și a cofinanțărilor. Să nu uităm că de regulă pentru primării sau consilii județene cofinanțările sunt simbolice, dar acestea sunt consistente atunci când vorbim de mediul de afaceri.

Programul Regional Sud Muntenia susține, prin priorități de finanțare specifice, transformarea regiunii într-o regiune competitivă prin inovare, digitalizare, dar și stimularea creșterii economice inteligente, durabile și echilibrate a regiunii Sud Muntenia. Pentru prima data, regiunea Sud-Muntenia va avea un program de finanțare dedicat și descentralizat, aplicațiile putând fi depuse în cadrul a șapte priorități de finanțare aliniate celor cinci obiective de politică ale Uniunii Europene.

La finalul acestui an, așa cum a spus dl Liviu Mușat, Directorul General al ADR Sud Muntenia se vor publica primele Ghiduri de Finanțare. Sprijinim și încurajăm toate companiile dâmbovițene să le parcurgă cu atenție și cu siguranță pot fi găsite posibilități pentru finanțarea propriilor proiecte.

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here