Deputat Carmen Holban: ,,Echitatea socială promovată de PSD are strictă legătură cu nevoile oamenilor, iar o țară responsabilă susține categoriile sociale vulnerabile’’!

0
149

Toate categoriile sociale au nevoie de sprijinul nostru, mai ales acum în vremuri de criză! Solidaritatea cu cei care au nevoie de ajutor este un semn al responsabilității și al unei reale înțelegeri a nevoilor românilor. Tocmai de aceea, PSD a făcut toate demersurile necesare și i-a convins pe partenerii de guvernare să adopte soluțiile prezentate în cadrul coaliției de guvernare.

Așadar, datorită insistențelor PSD, de la 1 ianuarie 2023, vor intra în vigoare următoarele măsuri:

Toate pensiile vor crește cu un procent de 12,5%

Totodată, vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei astfel:

-1.000 de lei până în 1.500 de lei;

-800 de lei până în 2.000 de lei;

-600 de lei până în 3.000 de lei.

Acest sprijin va fi împărțit în două tranșe pe parcursul anului 2023

-Pe tot parcursul anului viitor, o dată la 2 luni, românii cu venituri de până la 1.700 de lei vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei.

-De asemenea, pensionarii cu pensii de până la 2.000 de lei vor primi un sprijin de 1.400 de lei în două tranșe semestriale ca ajutor pentru plata facturilor la energie.

-Tot de la 1 ianuarie, alocațiile se vor indexa cu rata inflației.

-Salariul minim va crește la 3.000 lei. Din această sumă, pentru a veni în sprijinul salariaților și al angajatorilor, 200 lei vor fi scutiți de taxele datorate către stat.

-Persoanele cu handicap vor primi a 13-a indemnizație.

-De asemenea, indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război vor fi actualizate cu rata inflației, începând cu 2018, de când au fost înghețate (o creștere de aproximativ 30 la sută).

Echitatea socială promovată de PSD are strictă legătură cu nevoile oamenilor, iar o țară responsabilă susține categoriile sociale vulnerabile!

 

Deputat PSD Dâmbovița, Carmen Holban, președintele OFSD Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here