Președintele CJD, Corneliu Ștefan: ,,Dâmbovița este cu mulți pași în fața altor județe din țară în ceea ce privește gestionarea și colectarea selectivă a deșeurilor’’!

0
69

Județul Dâmbovița, un exemplu de bună practică la nivel național în ceea ce privește gestionarea și colectarea selectivă a deșeurilor! Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a participat astăzi la dezbaterea organizată de DC NEWS care a avut ca temă ,,reciclarea, în fața unor noi provocări legislative’’ în cadrul căreia reprezentantul forului administrativ județean a solicitat autorităților centrale să armonizeze legislația națională în raport cu cea europeană, dar să se țină cont și de starea de fapt din teritoriu.

,,Dâmbovița este cu mulți pași în fața altor județe din țară în ceea ce privește gestionarea și colectarea selectivă a deșeurilor. La această concluzie au ajuns, astăzi, invitații dezbaterii „Reciclarea, în fața unor noi provocări legislative” organizate de DC NEWS și la care am participat alături de reprezentanți ai Ministerului Mediului, colegi președinți de consilii județene, senatori și deputați, dar și ai mediului de afaceri din domeniu.

Măsuri precum colectarea selectivă a deșeurilor din întreg județul, proiectul de peste 90.000.000  de euro la a cărui documentație lucrăm acum, ,,Instalație de tratare a deșeurilor colectate separat’’, precum și proiectele primăriilor dâmbovițene privitoare la o mai bună și mai consistentă colectare a deșeurilor au făcut din Dâmbovița un exemplu pentru foarte multe administrații din țară.

Cert este și faptul că autoritățile centrale trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană, însă ținând cont de starea de fapt din teritoriu, așa cum de altfel am solicitat chiar în debutul dezbaterii. Felicit DC News Media Group pentru organizarea acestui eveniment! Este nevoie ca toate părțile implicate să se așeze la masa discuțiilor, interesul fiind unul comun: un mediu mai curat pentru toți!’’, a transmis președintele CJD , Corneliu Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here