Distribuie articolul

Bazinul de înot din cartierul Matei Basarab (micro 3) s-a redeschis astăzi, iar acesta va funcționa  sub forma unui bazin didactic, în administrarea Clubului Sportiv Școlar Târgoviște! În ultimul timp obiectivul a beneficiat de lucrări substanțiale de reabilitare finanțate de către primărie. Edilul orașului, Cristian Stan a declarat că bazinul, care a fost redat copiilor, este ideal pentru inițiere, urmând ca drumul spre performanță să continue la bazinul olimpic din cadrul Complexului Turistic de Natație Târgoviște!

„Se redeschide o investiție pe care târgoviștenii din această zonă au cerut-o. Este o altă formă de organizare, bazinul a fost transmis către Clubul Sportiv Școlar, iar bazinul, începând din acest moment este din nou accesibil. Este accesibil în principal pentru copii (…) Eu mă bucur că după transmiterea în administrarea Clubului Sportiv Școlar a acestei investiții și cu un sprijin financiar din partea administrației locale târgoviștene, iată că bazinul este redeschis.

Legat de această zonă, că tot suntem la Clubul Sportiv Școlar, administrația publică locală târgovișteană, în urmă cu doi ani, a realizat o investiție importantă la sala de sport, iar în următoarele două-trei săptămâni sper să fie dat ordinul de începere pentru o altă investiție aici. Este vorba despre o bază sportivă realizată de administrația publică locală târgovișteană, prin Compania Națională de Investiții, o bază sportivă cu o valoare de aproximativ 2,2 milioane de lei, o clădire de vestiare cu un teren multifuncțional, cu alei, cu spații verzi, toate venind în completarea acestui complex de investiții de aici de la Clubul Sportiv Școlar.

Municipiul Târgoviște are o infrastructură de natație cum puține orașe din România au. Acest bazin poate fi folosit în special pentru inițiere, dar nu este obligatoriu ca acest bazin să fie folosit doar pentru inițiere, urmând ca la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște să se realizeze practic activitățile care conduc spre marea performanță în natație, iar municipiul Târgoviște poate fi trecut pe harta natației românești’’, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

.

„Din luna mai 2022, bazinul de înot aparține Clubului Sportiv Școlar. Bineînțeles, proprietar este Primăria Târgoviște. Îi mulțumesc domnului primar, Daniel Cristian Stan și Consiliului Local Municipal Târgoviște că au fost foarte deschiși și au acceptat provocarea noastră de a prelua acest obiectiv. Întotdeauna aveam susținerea dumnealui și îi mulțumesc pe această cale. Am reușit într-un timp relativ scurt să repunem acest obiectiv din nou în funcțiune. Nu a fost ușor, pentru că una dintre țintele noastre este să creăm un mediu și un cadru pentru elevii sportivi ai noștri. În același timp, trebuie să le oferim condiții de calitate pentru a putea să le cerem și performanță.

De asemenea, Clubul Sportiv Școlar Târgoviște nu are o secție de înot, dar proiectul nostru este ca din anul școlar viitor să avem și o secție de natație, iar prin administrarea acestui obiectiv, cu siguranță vom reuși să înființăm acest lucru pentru că trebuie să trecem niște etape de acreditare din partea Ministerului Educației. Înotul este acum un sport la mare căutare, asta și datorită celui mai reprezentativ sportiv român, David Popovici, multiplu campion mondial, care la 18 ani are rezultate extraordinare și reprezintă un model pentru noua generație, un model pe care noi vrem să-l implementăm și să-l dezvoltăm aici la Târgoviște.

De asemenea, zilnic primim solicitări din partea părinților care vor să-și înscrie copiii la înot. Așa cum am spus, nu avem o secție de natație, dar urmează să o înființăm. În primă fază, bazinul va fi deschis cu circuit închis pentru cei 700 de sportivi care își desfășoară activitatea la CSS Târgoviște. Totodată, va fi deschis pentru partenerii noștri; cluburi sportive, asociații sportive, ONG-uri care doresc să inițieze ore de înot. Avem de asemenea în proiect ca în weekend-uri să amplasăm în bazin niște aparate gonflabile care vor crea activități de divertisment pentru copii. Este vorba despre un parc acvatic mai exact.”, a declarat directorul Clubului Sportiv Școlar Târgoviște, Cătălin Tănase.


Distribuie articolul