Târgoviște: Stadionul ,,Eugen Popescu’’ va fi recepționat luna viitoare! Prima arenă cu adevărat modernă din istoria fotbalului târgoviștean!

0
360

În această dimineață, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan a prezentat pe larg reprezentanților mass media, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc exact în sala de conferințe de presă a stadionului, stadiul proiectului de reconstrucție a arenei “Eugen Popescu” și principalele evoluții de la ultima conferință presă și până acum!

Potrivit edilului, ca progres, în ultimele 30 de zile, la tribuna veche, s-a amenajat toată zona de acces a oaspeților (gard, alee), s-a pus gresia și faianța la toalete, s-a turnat vopseaua epoxidică, s-a făcut racordul la rețeaua de gaze, s-a realizat fundația băncilor de rezerve, iar ca observație generală, lucrările sunt finalizate, cu excepția unor intervenții minore care țin de montarea unor prize, a unor corpuri de iluminat sau a monitoarelor.

,,La tribuna nouă : – s-au montat toate gradenele, au fost șlefuite și hidroizolate, cu excepția celor de la tribuna VIP; – toate încăperile au fost închise și compartimentate; – s-au montat ușile și ferestrele de la parter; – izolarea cu polistiren este finalizată; – s-a finalizat montarea peretelui din panouri sandwich; – montarea tavanului casetat de la parter și de la etajul 1 este realizată în mare măsură, mai puțin la ieșirea spre teren la parter și sub gradene la etajul 1 și 2 – zona VIP; – s-au realizat instalațiile sanitare de la parter și de la etaj de la toaletele spectatorilor; – s-a montat gresie în toate toaletele de la parter, în toate toaletele și spațiile comerciale de la etaj, pe scările spectatorilor spre strada Coconilor și pe scările de la accesul ziariștilor; – vestiarele jucătorilor sunt aproape finalizate, mai trebuie finalizată vopseaua epoxidică și să se zugrăvească cu lavabil; – s-a dat vopseaua epoxidică pe holurile mari, în sala de conferință și pe holul de la acces VIP; – s-au montat ușile antiincendiu de la ieșirile spre tribună ale spectatorilor; – s-au montat cele mai multe uși de la etaj; – cabinetele medicale de la parter, camera delegatului, camera arbitrilor, camera antidoping sunt aproape finalizate, mai trebuie numai zugrăvite cu lavabil; – cele două terase sunt aproape finalizate, tavanul casetat este realizat în mare parte, gardul spre str Coconilor este aproape finalizat; – s-a realizat instalația de gaze, s-a montat bazinul de apă – 110 metri cubi; – s-au adus în șantier cele 23 de grinzi ale acoperișului și a început aducerea mobilierului

Tot la această tribună, cel târziu mâine va începe montarea ultimelor componente ale acoperișului, respectiv grinzile și tiranții. Și, anticipând întrebarea legată de finalizarea lucrărilor, facem tot ceea ce depinde de noi ca în prima jumătate a lunii viitoare să recepționăm investiția! Am așteptam 50 de ani un stadion nou la Târgoviște, cred că mai putem aștepta câteva săptămâni prima arenă cu adevărat modernă din istoria fotbalului târgoviștean!

Tribuna nouă are undeva la 5.000 de locuri, teoretic este aproape gata, ceea ce înseamnă că încet, încet, ne apropiem de finalizare. Mai avem puțin și vom vedea din nou spectatori pe stadionul „Eugen Popescu.” Săptămâna viitoare începem și amenajarea parcării, cu vreo 400-500 de locuri. De asemenea, parcarea va rămâne deschisă ziua pentru cei care vor veni în parc. Târgoviștea va avea o infrastructură sportivă pe care o așteaptă de ceva timp.

Este o investiție care a necesitat un efort foarte mare, din bugetul local. La momentul la care discutăm sunt vreo 46 de milioane de lei  investiți numai la stadion, fără a vorbi despre sprijinul pe care Primăria îl acordă echipei de fotbal. Mi-ar plăcea stadionul să fie gata pe 10 decembrie 2022 și se fac eforturi pentru asta, dar nu știu dacă vom avea toate avizele. Lucrările s-ar putea să fie gata până atunci, dar va dura până când vom obține avizele’’, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here