Carmen Holban este noul președinte al Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Dâmbovița!

0
902

Președinte nou și la Organizația Femeilor Social Democrate (OFSD) Dâmbovița! Ședința de alegeri de la OFSD Dâmbovița a avut loc în această seară la Cinematograful ,,Independența’’ din Târgoviște, unde sala multifuncțională a fost plină până la refuz de femeile social democrate care au venit să-și aleagă noile structuri de conducere. Deputata PSD Dâmbovița, Carmen Holban a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, președintele Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Dâmbovța. Aceasta a preluat mandatul de la fostul președinte al OFSD, Claudia Gilia, prefect al județului, care a transmis cu emoție în glas că și-a încheiat această misiune importantă din viața politică, urmând să facă față unor noi provocări… Au participat la ședința de alegeri de la OFSD Dâmbovița,  Corneliu Ștefan – președintele PSD și CJD, Carmen Avram – europarlamentar, Maria Lazăr – secretar general al OFSD național, Carmen Holban – deputat, Luciana Cristea – vicepreședinte CJD și președinte OFSD Târgoviște, Daniel Cristian Stan – secretarul general al PSD Dâmbovița, Luisa Bărboiu – primar Nucet, Ioan Vulpescu – deputat, Simona Bucura Oprescu – vicepreședinte OFSD național, Mirela Elena Adomnicăi – vice lider al grupului PSD Camera Deputaților, Marian Țachianu – deputat, Radu Popa – deputat, Adina Stoican – primar comuna Bilciurești, Georgeta Popa – primar comuna Cândești, Maria Poșircă – primar comuna Vlădeni. Au fost prezente în sală peste 500 de doamne și domnișoare, membre ale OFSD Dâmbovița care au venit din tot județul pentru a vota și susține noua echipă de conducere.

,,Mi-am promis că nu voi lăsa emoțiile să mă stăpânească, dar cine mă cunoaște știe că era un pariu dinainte pierdut. Pentru că, dacă e să nu-mi poată reproșa cineva ceva, este faptul că pun enorm de mult suflet în tot ce fac și încerc să-i „molipsesc” și pe cei din jurul meu. Pun suflet și bună-credință. Suflet și seriozitate. Suflet și multă muncă. A fost oglinda în care m-am privit și m-am judecat în toată această perioadă de președinte al OFSD Dâmbovița, una dintre cele mai frumoase pe care le-am experimentat în lumea politică. E drept, m-ați ajutat să-mi fie foarte ușor. Pentru că, dragile mele, voi mi-ați arătat întotdeauna drumul drept pe care să mergem înainte. Voi m-ați învățat să fiu puternică atunci când au apărut obstacole. Voi m-ați învățat să fiu curajoasă atunci când altora le era frică. Voi m-ați învățat să fiu demnă, dincolo de orice. A fost o onoare uriașă, o șansă și o bucurie sinceră să vă am alături în acești ani, să vă fiu colegă, prietenă. E timpul pentru un nou început’’, a declarat fostul președinte al OFSD Dâmbovița, Claudia Gilia, prefectul județului.

,,Tot ceea ce vedeți în fața dumneavoastră sunt femei puternice. Nu ne place să vorbim de ce vom face, ci de ce facem și ce am făcut. De aceea, programul nostru va fi vizibil. Obiectivele OFSD Dâmbovița pentru următorii ani se vor sincroniza cu obiectivele generale ale Partidului Social Democrat astfel încât toate acțiunile noastre, fie că este vorba de cele cu caracter politic sau electoral sau cu caracter social, cultural să răspundem nevoilor societății să punem în centrul preocupărilor noastre cetățeanul și comunitatea din care face parte. OFSD Dâmbovița va continua să deruleze activitățile curente prilejuite de diferitele sărbători. De asemenea continuarea bunelor practici dobândite de organizația noastră în ceea ce privește acțiunile caritabile, de solidaritate cu persoanele care se află în situații dificile va reprezenta un alt palier al preocupărilor noastre. Activitățile și acțiunile se vor îndrepta către latura politică și electorală deoarece în anul 2024 vom avea patru scrutine electorale extrem de importante pentru PSD. În acest sens ne-am propus acțiuni de consolidare a OFSD Dâmbovița acțiuni de atragere de doi membri și simpatizante, organizare de întruniri politice cu fiecare organizație în vederea întocmirii de liste cu propuneri de candidate. Participarea activă în cadrul departamentelor, la noi în județ există departamente, organizarea de acțiuni de pregătire politică premergătoare alegerilor și participarea la activitățile electorale din ziua votului.OFSD derulează o serie de campanii pe cale le veți vedea, nu voi spune, dar le vezi sesiza, și în final pot spune așa: avem nevoie de presă vă rog să ne susțineți sunt sigură că toate acțiunile noastre și programul pe care îl veți veți vedea va avea capacitatea,forța disponibilitatea, implicarea și susținerea, mai ales sustinerea, pentru a pune în practică toate aceste obiective pe care noi ni le-am propus și pe care, cu membrele acestui birou minunat, le vom pune în practică’’, a declarat noul președinte al OFSD Dâmbovița, Carmen Holban.

„S-a discutat aici despre politicile de gen și despre modul în care ar trebui să structurăm organizațiile de femei, organizațiile județene, naționale, cred că este important să ținem cont de doamne, dar cred că forța unei organizații nu vine nici din dimensiunea ei, nici din poziționarea ei geografică și nici din structura de gen, cred că vine din forța ideilor pe care le propagă și le asumă liderii organizațiilor respective, prin puterea cu care ei argumentează aceste puncte de vedere. Am mare încredere în Carmen Holban că va face din Organizația Dâmbovița una dintre cele mai importante din România. Cred că ideile construiesc solidarități și solidaritățile construiesc lideri. Avem în sala oameni care ar putea inspira partidul în ansamblul său și cred că modelul de leadership de la Dâmbovița, inițiat și asumat de domnul Corneliu Ștefan, ar putea fi exportat la nivel național cu ușurință, pentru că, cu modestie vă spun și cu respectul cuvenit față de celelalte organizații din țară, am construit la Dâmbovița un model de solidaritate pe care ar putea să-l ia și alții… Noi am construit aproape de la zero o Organizație, sunt în continuare puncte de vedere divergente, dar în momentele importante ne adunăm și suntem împreună, și asta facem indiferent de doamne, de domni… Cred că trebuie pus fiecare om, indiferent că este domn, doamnă, domnișoară, domnișor, la locul lui și cred că asta construiește forța unei echipe. În seara aceasta pregătim și campania din 2024… Cele mai importante alegeri pentru noi vor fi alegerile prezidențiale din 2024, pentru asta ne batem. Alegeri locale, cel puțin la Dâmbovița, nu vor fi o problemă, asta spun sondajele, alegerile parlamentare, îmi place să cred că nici acestea nu vor fi o problemă, dar ne trebuie un președinte care să iubească democrația, nu ne trebuie un președinte al nostru, care să dea un guvern al său, ne trebuie un președinte dintre noi, pentru români, ne trebuie un președinte care să nu creadă că cel mai mare dușman al său e un partid politic… Ne trebuie un președinte care să creadă că cel mai mare dușman al său e sărăcia și să se bată pentru români. De aceea plecăm în seara asta cu gândul că trebuie să câștigăm alegerile prezidențiale din 2024, toate eforturile trebuie să fie îndreptate în această direcție… Până acum am văzut că adversarii noștri politici nu au apreciat prea mult exercițiile noastre de diplomație și poate că e timpul să nu ne mai întoarcem celălalt obraz și să câștigăm alegerile și să punem ordine în țara asta. Felicitări, Carmen Holban!”, a transmis deputatul PSD Dâmbovița, Radu Popa.

„O să încep prin a vă mulțumi pentru activitatea pe care o desfășurați, pentru ceea ce faceți pentru Partidul Social Democrat, din diferitele poziții pe care le aveți în structura de partid și în structurile administrative, pentru ceea ce faceți pentru noi în calitate de soții, de mame, de fiice și așa mai departe. S-a vorbit aici destul de mult despre rolul femeii în politică, despre rolul femeii în această organizație, eu aș spune că în Partidul Social Democrat sunt oameni competenți, care au demonstrat că știu să facă lucruri importante pentru comunitățile locale, indiferent că discutăm despre o femeie sau un bărbat care ocupă o anumită funcție publică, de aceea și performanțele electorale pe care PSD le aer. Cât despre rolul femeii în politică…voi da câteva nume care sunt relevante; Isabel Peron, Angela Merkel, Margaret Thatcher sau Condoleezza Rice, sunt doar câteva nume care sunt elocvente pentru performanța pe care femeile au realizat-o în politică. Îi voi mulțumi și eu Claudiei pentru ceea a făcut în calitate de președinte de organizație pentru femei. Îi voi mulțumi și doamnei Holban, deoarece până acum a fost președintele organizației de femei din Târgoviște și urez succes conducerii organizației de femei a PSD Dâmbovița pentru că este într-adevăr o asumare mare de responsabilitate (…)  Anul 2024 este cel mai important an electoral de după 1989, un an în care avem toate alegerile și un an pe care nu avem voie să-l ratăm. Sunt convins că nu îl vom rata și sunt convins că în Dâmbovița vom câștiga alegerile europarlamentare, vom „bate” rău de tot la locale, un scor asemănător și la parlamentare. De asemenea, vom contribui în mod covârșitor la obținerea de către Partidul Social Democrat a unei victorii pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc tot în anul 2024, o victorie pe care o așteptăm de 24 de ani. Până atunci vom face tot ce știm noi mai bine, vom munci și  vom încerca să ne ridicăm la înălțimea încrederii pe care oamenii ne-au acordat-o”, a precizat secretarul general al PSD Dâmbovița, Daniel Cristian Stan, președintele PSD Târgoviște.

,,Vreau să le dau o veste mai puțin bună colegilor din PSD – bărbați în sensul că de astăzi avem o problemă mare în organizație… Am sprijinit cu toată tăria și am spus … vrem organizație puternică de femei la Dâmbovița și uitați că o avem. Avem organizație puternică, avem organizație cu doamne și domnișoare puternice, avem organizație din care dumneavoastră faceți parte și care și-a spus cuvântul la bătăliile politice pe care le-am avut în județul Dâmbovița, fapt pentru care eu astăzi vă mulțumesc din suflet. La Dâmbovița eu sunt primul președinte al Organizației PSD Dâmbovița care am propus o femeie prefect, am susținut necondiționat, fără să negociez cu președinții de organizații, toate doamnele care s-au bătut în organizațiile dumnealor să candideze pe listele noastre în fiecare organizație locală și nu în ultimul rând voi susține și în perioada următoare, necondiționat, chiar dacă îmi creez eu o problemă în organizație alături de primarii mei, cât mai multe doamne și domnișoare pe listele noastre pentru anul 2024. Vreau să spun și de ce voi susține? Am spus asta prima dată în comuna Potlogi la o întâlnire cu toți primarii și toți președinții de organizații din zona Titu. Și când am ieșit afară au venit doi primari și un viceprimar la mine și mi-au spus ,, d-le președinte, cu noi nu mai aveți treabă, vreți să ne dați afară?’’.  Am spus la Titu ceea ce spun în seara aceasta aici… Întotdeauna într-o echipă politică, și o spun cu toată responsabilitatea, femeia este mult mai serioasă decât bărbatul! Nu vreau să vă măgulesc, nu vreau să vă laud dar avem, în 32 de ani de după Revoluție, exemple foarte clare și vă dau un sigur exemplu… sunt foarte puține femei, dacă vreți ne uităm în Parlamentul României, de la Revoluție până astăzi, care într-un mandat sau în mai multe mandate pe care le-au avut, ca și  parlamentar, au plecat de la un partid la altul. Eu nu cunosc atât de multe, poate 2-3 în ultimii 20 de ani. Pe când numai în mandatul pe care l-am avut eu, de deputat 2016-2020, am avut un coleg care a intrat în Parlament pe listele noastre, ale PSD, apoi a plecat la PMP, apoi la ALDE și a terminat mandatul la  PNL. Acum este parlamentar PNL. Deci a fost în patru partide în 4 ani! Eu nu cunosc nicio colegă din vechile mandate și nici în actualul care să plece de la un partid la altul după cum bate vântul. De aceea întăresc ceea ce spun, în toate echipele politice pe care le avem, și avem experiențe în viață, femeia este mult mai serioasă decât bărbatul într-o construcție politică. Pentru 2024 avem un an electoral fără precedent, un an în care vom avea 4 rânduri de alegeri, europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Cu excepția alegerilor prezidențiale, unde nu cred că noi, cei de la Dâmbovița vom  fi în măsură să susținem un candidat și mai ales femeie, targetul dumneavoastră pentru noua conducere a organizației de femei este acela de a sprijini cât mai multe doamne și domnișoare pe toate listele de alegeri. Voi fi principalul susținător pentru a susține cât mai multe doamne și domnișoare în cele 89 de localități. Voi sprijini doamnele și domnișoarele  care vor să se implice la nivel județean să candideze alături de mine pe lista de la CJD. Nu în ultimul rând, le voi sprijini pentru a candida în Parlamentul României. Vă mai fac o provocare, de aici, din această sală, să plece și o doamnă sau domnișoară europarlamentar, de aici de la Dâmbovița…’’ , a transmis președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here