Peste 160 kg de pește, confiscate de către jandarmii dâmbovițeni în târgul de la Băleni

0
61

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița au depistat, astăzi, 26 octombrie a.c., în târgul anual din localitatea Băleni, un bărbat în vârstă de 31 ani, care comercializa ilegal pește.

Jandarmii au confiscat cantitatea de 168kg de pește, din speciile crap, caras și biban, iar persoanei în cauză i s-au întocmit actele de sesizare pentru comercializare de pește fără documente legale, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Autovehiculul folosit pentru transportul mărfii a fost confiscat și predat, împreună cu actele de sesizare polițiștilor din Băleni, pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale.

Cantitatea de pește a fost predată către reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița, care a dispus distrugerea acestuia, deoarece nu era bun pentru consum.

Reamintim faptul că deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui constituie infracțiune. Documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoțire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here