Daniel Cristian Stan, primarul Târgoviștei: ,,Armata Română e suma celor mai frumoase însușiri ale neamului’’

0
132

Astăzi, sărbătorim Armata României! Sunt câteva cuvinte în limba română care înseamnă mai mult decât litere adunate. „Patriotism”, „curaj”, „sacrificiu” alcătuiesc vârful acelora care nu se rostesc, ci se simt. Căci nu poți vorbi, pur și simplu, despre patriotism, dacă nu-l trăiești și tu.

Armata Română e suma celor mai frumoase însușiri ale neamului. Lângă Biserică, reprezintă fundamentul de nezdruncinat al poporului, indiferent de timp și timpuri. E oglinda a tot ceea ce e mai bun în ADN-ul nostru, mărturia că am fost și suntem de luat în seamă.

Căci faptele de căpătâi ale neamului sunt indisolubil legate de Armată și vitejii ei. Războiul de independență din 1877, primul război, Mărăști, Mărășești, Oituz, ofensiva pentru Carei din cel de-al doilea, sau, mai aproape de zilele noastre, misiunile din Irak, Afganistan, Kosovo.

Soldații români sunt respectați la cel mai înalt nivel peste hotare, iar asta spune mult despre profesionalismul celor care îmbracă haina de militar.

Nu încetez să spun în fiecare an: Ziua Armatei e în fiecare zi. Pentru că Armata oferă modele, Armata educă, Armată ne arată că istoria este aici, în fața noastră. Mă plec în fața tuturor celor care îmbracă haina militară. La mulți ani, soldați români, rezerviști, veterani de război!

La mulți ani, Armată Română!

 

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here