CJD: Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR a aprobat traseul final al Inelului 2 de Centură al municipiului Târgoviște! ,,Dezvoltarea infrastructurii rutiere este cheia dezvoltării județului nostru’’

0
191

Încă o veste bună pentru târgovișteni și dâmbovițeni care privește infrastructura rutieră! Potrivit președintelui CJD, Corneliu Ștefan, astăzi, Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR a aprobat traseul final al Inelului 2 de Centură al municipiului Târgoviște – cel mai important drum care se construiește de la zero în județul Dâmbovița!

,,Așadar, drumul de legătură care va crește accesibilitatea în zona urbană a municipiului Târgoviște are o lungime de 16,15 km. Acesta pornește din comuna Ulmi, de la intersecția cu viitorul Drum Expres Valahia – Autostrada A1- Ploiești și se intersectează cu DN72, care face legătura între Târgoviște și Găești.  Ruta, care va parcurge mai multe terenuri agricole și păduri, intersectează DN72A, drum național care face legătura între Târgoviște și Câmpulung. Inelul 2 de Centură ajunge în DN71, între localitățile Aninoasa și Doicești, dar se va intersecta și cu DJ 712, drum județean care face legătura între municipiul Târgoviște, comunele Șotânga, Vulcana – Pandele și orașul Pucioasa.

La momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură a fost de 147.000.000 de euro. După etapa de astăzi, vom mai avea o întâlnire cu reprezentanții CNAIR pentru a discuta toate aspectele legate de siguranța circulației pe noul drum. Vom avea 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime.

Din studiile noastre, Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere, 3 poduri și un viaduct. Dezvoltarea infrastructurii rutiere este cheia dezvoltării județului nostru! O rețea nouă de drumuri echivalează cu scoaterea traficului din localități, economie de timp și carburant, și, nu în ultimul rând, diminuarea drastică a surselor de poluare din municipiile, orașele și comunele noastre’’, a menționat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here