Distribuie articolul

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga salută demersul autorităților locale de la Brănești, care au pus Centrul Multifuncțional din localitate la dispoziția unor oameni de bine, respectiv a Federaţiei Asociaţiei Bolnavilor de Cancer care vor acorda consultații și testări gratuite cetățenilor pentru depistarea acestei maladii. Acțiunea va avea loc în perioada 15-16 octombrie 2022, iar pentru programări a fost pus la dispoziție următorul număr de telefon 0738962655, la care va răspunde Diana Pricop.

,,Să prevenim cât putem. Controlul medical poate salva vieţi. Un simplu control medical ne poate salva viaţa. Cuprinşi de griji şi de treburile zilnice, uităm ce e cel mai important – să avem grijă de noi şi de sănătatea noastră. Auzim din ce în ce mai des de oameni care şi-au pierdut viaţa fulgerător, unii fără să se fi ştiut suferinzi de ceva. Din păcate, ajungem la doctori, de cele mai multe ori, când e prea târziu să se mai poată face ceva pentru noi.

O veste bună vine din comuna Brăneşti, unde week-end-ul acesta, 15 şi 16 octombrie, opreşte Caravana Nu am făcut destul, care ajută la depistarea bolilor oncologice. Totul este gratuit şi în sprijinul oamenilor, în special al celor care nu își permit un consult la un cabinet medical privat ori al celor care s-au săturat să aștepte săptămâni în șir la ușile policlinicilor de stat, unde fondurile se termină repede, iar bolile avansează sub privirile nepăsătoare ale autorităților.

La Brănești vor avea loc testări și consultații medicale gratuite, mulțumită Federației Asociației Bolnavilor de Cancer, cu sprijinul multor oameni de bine.

Investigațiile au ca scop depistarea bolilor oncologice și includ: analize de sânge și urină, ecografii mamare, consult urologic cu ecografie, teste PSA pentru prostată, dermatoscopii pentru depistarea afecțiunilor pielii, evaluare pentru riscul de cancer pulmonar, măsurarea tensiunii, glicemiei și a indicelui de masă corporală, anunță organizatorii.

Vă puteți programa la numărul de telefon 0738962655, Diana Pricop, iar consultațiile vor avea loc la Centrul Multifuncțional, fostul cămin de nunți,, a transmis deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.


Distribuie articolul